Wassenaar

Wassenaar

Wonen in de groene parel van de Randstad

Wassenaar is een dorp met allure, een oase van rust. Het is kleinschalig, veilig en geborgen met alle voorzieningen in de buurt. Het is de groene parel in de verstedelijkte Randstad, schitterend gelegen in de duinen aan de Noordzee. Ontdek de pracht van Wassenaar.

Wonen in Wassenaar

In Wassenaar is het bijzonder aangenaam wonen. De gemeente heeft een zeer sociaal betrokken, sportieve en toegankelijke (internationale) gemeenschap en ligt prachtig aan de Noordzee. Het omvangrijke boslandschap behoort tot het grootste van Nederland. En de horsten, duinen en weiden vormen een zeer gevarieerd landschap dat dankzij de status van Nationaal Park behouden blijft voor toekomstige generaties. 

In de buurt

In het centrum van Wassenaar kun je uitgebreid shoppen in de vele leuke winkeltjes. Ook zijn er volop heerlijke restaurantjes en lunchgelegenheden. Het culturele aanbod is divers met hoogstaand theater, muziek, toneel, literatuur of beeldende kunst. Of ga eens wandelen door Beeldentuin Clingenbosch op het gelijknamige landgoed. Hier zijn meer dan zestig werken van nationale en internationale kunstenaars te bewonderen. Het dorp kent meer dan honderd goed onderhouden Rijksmonumenten.

Ideaal voor jonge gezinnen

Wassenaar biedt een breed aanbod van verschillende woontypen, een groene omgeving en de hoogwaardige kwaliteit van (internationale) excellente basisscholen en middelbaar onderwijs. Een ideale omgeving voor jonge gezinnen. Kinderen kunnen er genieten van de natuur of in de grote gratis speeltuin midden in het dorp.

Kindvriendelijke omgeving

De diversiteit in woontypen en de kenmerkende wijken maken Wassenaar heel gevarieerd. Vooral voor gezinnen. Zij maken dan ook 36% van de bewoning uit. Dit is meer dan in de rest van Nederland. Je ziet dat onder andere terug in kindvriendelijke maatregelen zoals een snelheidslimiet van 30 km/u in de bebouwde kom. De veiligheid van kinderen is een groot goed in Wassenaar. 

Zorgzaam en sociaal

Ook voor volwassenen heeft Wassenaar veel te bieden. Het verenigingsleven bloeit en zorgt dat inwoners sociaal, maatschappelijk, actief en sportief betrokken zijn bij hun gemeenschap. Dit leidt tot een zorgzaam en veilig Wassenaar. Expats voelen zich er welkom en er zijn allerlei initiatieven om het welzijn van ouderen te optimaliseren, waaronder het project Vitaliteit en Veiligheid.

Woningaanbod Wassenaar

Starterswoningen zijn in Wassenaar slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Wassenaar zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment zijn er volop aanwezig. Een eengezinswoning in Wassenaar komt het meest (19%) voor. Daarna zijn villa’s met 18% het best vertegenwoordigd. Het overgrote deel van de woningen zijn tussen 1925 en 1980 gebouwd. Wassenaar volgt de trend in de landelijke woningmarkt. Sinds 2015 zijn de woningprijzen geleidelijk gestegen, terwijl het aantal woningen dat op de markt wordt gebracht daalt.

Uw makelaar voor Wassenaar

Jolanda Broere is onze gespecialiseerde makelaar voor Wassenaar. Zij is actief in heel Wassenaar en heeft extra affiniteit met de buurten De Kieviet, Drie Papegaaien, Klingenbosch, Oud-Wassennaar en Nieuw-Wassenaar. Jolanda: “We krijgen vanuit ons internationale netwerk vaak aanvragen van Nederlanders die terugkeren na een periode in het buitenland, maar natuurlijk ook expats die uitgezonden worden naar ons land. Wassenaar is gewild om de historie, de natuur, de vele voorzieningen en de centrale ligging. Terecht. Want het is een heerlijk dorp om in te wonen. Een fantastische omgeving waar ik heel graag ben, het liefst op de fiets, om te genieten van de veelzijdigheid van dit dorp, de gezelligheid, de historie. Keer op keer verbaas ik me over dit verborgen fabuleuze dorp in de Randstad…. met recht een groene parel.” Maak kennis met Jolanda Broere, wijkmakelaar in Wassenaar.

Maak een afspraak 

Wilt u uw huis verkopen of kopen in Wassenaar? Maak dan een afspraak met onze makelaar Jolanda Broere. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel of WhatsApp 06 – 34 29 68 50 of e-mail naar jolandabroere@remax.nl

Naar boven