Huis verkopen: 3 tips voor een overspannen woningmarkt

Door op 3 Maart 2020

Uw huis verkopen in de huidige woningmarkt is waarschijnlijk niet het eerste dat in u opkomt. De woningmarkt in de Leidse regio is wat aan de overspannen kant waardoor veel mensen hun woondromen nog even voor zich uit schuiven. Niet nodig vindt onze broker/owner Vincent de Vos. Volgens hem biedt ook de woningmarkt van vandaag nog volop kansen. Om te beginnen met deze 3 tips. 



Tip 1: Oversluiten rente

Vincent: “Neem bijvoorbeeld de lage hypotheekrente waar we nu mee rekenen. Als je nog 4 à 5% rente betaalt dan kunnen we kijken naar mogelijkheden om je hypotheek over te sluiten. Dat kan met een boete. Maar ook boetevrij wanneer je besluit je huis te verkopen. Zo kan het zijn dat je volgende woning meer huis oplevert tegen een veel lagere rente.”

Tip 2: Kleiner of groter wonen

“Ook in deze woningmarkt kan je nog volop woondromen laten uitkomen. Woon je bijvoorbeeld nog in een groot huis en zijn de kinderen het huis uit? Misschien is het dan lekkerder om te wonen in een appartement. Of in de stad, dichtbij theater, bioscopen en lekkere restaurants. Of woon je juist klein in het dure centrum? Dan kun je buiten de stad groter wonen voor hetzelfde bedrag en maandlasten. Of verhuis om gewoon lekker wat geld op de bank te hebben.”

Tip 3: Overwaarde incasseren

“Wanneer je je huis verkoopt, is de kans groot dat je overwaarde op het huis hebt. Deze winst kun je op verschillende manieren herinvesteren. Je kunt je zoon of dochter financieel helpen. Of koop er een vakantiehuis van. Er zijn zoveel mogelijkheden om de overwaarde van je woning te incasseren. Als specialist op het gebied van vastgoed en makelaardij adviseer ik: ‘blijf denken in mogelijkheden. Blijf dromen, doe onderzoek, en laat je adviseren.’"

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het kopen of verkopen van uw woning? Neem contact op met onze broker/owner Vincent de Vos. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven