Stevenshof

Stevenshof

Opgroeien in een kindvriendelijke buurt

De Stevenshof is een grote woonwijk ten oosten van het centrum van Leiden. De buurt is zeer divers met veel voorzieningen voor kinderen, recreatie en winkelen. Door de ligging ten opzichte van de binnenstad en de A44 (Den-Haag – Amsterdam) biedt de Stevenshof veel voordelen voor jonge gezinnen.

Fijne buurt om op te groeien

Overal in de Stevenshof zijn speelmogelijkheden zoals voetbalveldjes, klimrekken en een skatebaan. Maar ook de tennisbanen van de Tennisvereniging Stevenshof, de natuurijsbaan van IJsvereniging Rijndijk-Hoge Mors en een bowlingcentrum geven de Stevenshof een sportief karakter. Grotere sportaccommodaties liggen net buiten de wijk in de Hoge Mors en in Voorschoten. 

Ideale ligging

De Stevenshof heeft een gunstige ligging ten opzichte van basisscholen, kinderdagverblijven, Ziekenhuis LUMC, gezondheidscentrum, treinstation De Vink, Bio Science Park en uitvalswegen A44/A4. Ten noorden van de Stevenshof ligt recreatieplas het Valkenburgse Meer met watersportmogelijkheden zoals windsurfen bij S.W.V. Plankenkoorts, een ligweide, horeca en het Nationaal Smalspoormuseum. En het centrum ligt op 10 minuten fietsen. 

Waarde woningen

De wijk is verdeeld in 4 buurten: Schenkwijk, Kloosterhof, Dobbewijk-Noord en Dobbewijk-Zuid met veel ruimte voor groen. De prijzen van de woningen stijgen jaarlijks gemiddeld met 5%. Door de grote diversiteit van de buurten zijn er veel mogelijkheden om lokaal door te stromen. De vraag naar woningen in de Stevenshof groeit door de grote aantrekkingskracht op jonge gezinnen en de hoge kwaliteit van de huizen uit de jaren '90.

Nadere informatie

De Stevenshof is een voormalige polder, de Stevenshofjespolder, waar voornamelijk boerderijen, bedrijven en de Haagsche Schouw waren gevestigd. Na 1982 werd het gebied bebouwd. Eerst met 4500 woningen, later nog eens 200. Ter herinnering aan de polder is de Stevenshofjesmolen aan de zuidwestrand behouden. De Stevenshof maakt deel uit van de Rijnlandroute waarmee de bereikbaarheid van regio Holland Rijnland wordt verbeterd. In veel delen van de wijk wordt WhatsApp Buurtpreventie gebruikt. Lees meer…

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Stevenshof? Neem dan contact op met ons makelaarskantoor in Leiden

Naar boven