Makelaars bloggenRSS

Onze makelaars delen graag hun kennis met u. In deze blogs houden ze u op de hoogte van ontwikkelingen in de Leidse woningmarkt. 

 • Vastgoed in de nieuwe huurmarkt. Verhuren of verkopen?

  Door op 29 April 2024
  Door nieuwe beperkingen komen verhuurders van woningen voor een lastig dilemma te staan. Wordt het verhuren of verkopen? Volgens onze broker/owner Vincent de Vos is een gezonde verhuur beslist nog mogelijk. Een kwestie van optimaliseren en wie toch uit de Leidse huurmarkt wil stappen kan alsnog optimaal rendement halen uit de verkoop van de woning.
  Vastgoed in de nieuwe huurmarkt. Verhuren of verkopen?
 • Verhuurt u een woning? 1 juli deadline verhuurvergunning!

  Door op 3 April 2024
  Sinds 1 januari 2024 is het noodzakelijk om een verhuurvergunning te hebben voor het verhuren van een woning in bepaalde delen van Leiden. Nieuwe verhuurders kunnen die het best zo snel mogelijk aanvragen. Als bestaande verhuurder heeft u tot 1 juli 2024 om de verhuurvergunning alsnog aan te vragen. Onze verhuurmakelaar Nik Romsom legt uit dat u er maar beter snel bij kunt zijn.
  Verhuurt u een woning? 1 juli deadline verhuurvergunning!
 • Verduurzamen van historische woningen in Leiden: een haalbare kaart

  Door op 13 Maart 2024
  Historische woningen zijn prachtig, maar voor verduurzaming kennen ze de nodige beperkingen. Toch is er hoop. Onze broker/owner Vincent de Vos neemt u mee in de mogelijkheden om zelfs een A-label voor energie-efficiëntie te behalen met uw monumentale pand in Leiden.
  Verduurzamen van historische woningen in Leiden: een haalbare kaart
 • 8 nieuwe tips voor groener wonen in Leiden

  Door op 7 December 2023
  Onlangs kregen we een heads up van het Team Duurzame Leefomgeving van de gemeente Leiden over initiatieven die nu lopen om huizen te verduurzamen. Daar hebben we een handig lijstje van gemaakt met tips voor wie op het punt staat om een huis te kopen of wie de bestaande woning een groene beurt wil geven. En dat kan behoorlijk schelen...
  8 nieuwe tips voor groener wonen in Leiden
 • Kansen voor verhuurders op de Leidse huurmarkt

  Door op 15 September 2023
  Met alle perikelen rondom het nieuwe belastingplan en de aankomende Wet Betaalbare huur zou je bijna denken dat het verhuren van woningen in Leiden een onhaalbare zaak is. Niets is minder waar. Onze broker/owner Vincent de Vos ziet nog volop kansen voor beleggers op de Leidse huurmarkt.
  Kansen voor verhuurders op de Leidse huurmarkt
 • Eerst een huis kopen of toch eerst uw huis verkopen?

  Door op 4 Augustus 2023
  De vakantieperiode is een goed moment om eens rustig na te denken over uw woonwensen. Veel mensen met verhuisplannen staan voor een groot dilemma in de huizenmarkt van vandaag. Wat is wijsheid? Zet u eerst uw woning te koop of zoekt u eerst naar een nieuwe woning. Onze makelaar André Bunnig legt uit waar u het beste rekening mee kunt houden op de Leidse woningmarkt.
  Eerst een huis kopen of toch eerst uw huis verkopen?
 • Regulering huurprijzen jaagt woningnood omhoog

  Door op 11 Juli 2023
  Met het nieuwe belastingplan en de naderde Wet Betaalbare huur wordt verhuur van woningen in de vrije sector aan banden gelegd. Dat moet leiden tot lagere huren en betere kansen voor huurders. Wat merken we daar nu al van op de Leidse woningmarkt? Onze broker/owner Vincent de Vos ziet vooral verhuurders afhaken en het huuraanbod afnemen.
  Regulering huurprijzen jaagt woningnood omhoog
 • Komt u in aanmerking voor teruggave energiebelasting?

  Door op 15 Juni 2023
  Verhuurders van woningen komen in steeds zwaarder weer terecht. Het nieuwe belastingplan zet de inkomsten behoorlijk onder druk terwijl de kosten voor onderhoud de pan uit rijzen. Toch is er een lichtpuntje. U kunt als verhuurder in aanmerking komen voor teruggave van energiebelasting. Dat kan aardig schelen. Onze broker/owner Vincent de Vos legt uit wat daarbij komt kijken en hoe we u kunnen helpen met onze nieuwe dienst.
  Komt u in aanmerking voor teruggave energiebelasting?
 • ‘Nieuw belastingplan halveert huuraanbod in vrije sector’

  Door op 15 Mei 2023
  Het Belastingplan 2023 heeft forse gevolgen voor particuliere verhuurders van woningen. Het rendement vliegt omlaag. Volgens onze broker/owner Vincent de Vos is dat een drama voor het huuraanbod in de vrije sector. Hij legt uit wat de gevolgen zijn van het nieuwe belastingplan voor de toch al krappe Leidse woningmarkt.
  ‘Nieuw belastingplan halveert huuraanbod in vrije sector’
 • WOZ-waarde 2023

  Door op 1 Maart 2023
  Als het goed is heeft u bericht gekregen van de gemeente over de WOZ-waarde 2023 van uw woning in Leiden of in de omgeving van Leiden. Maar klopt deze wel? Onze broker/owner Vincent de Vos legt uit hoe u bezwaar kunt maken tegen de WOZ-waarde en uw aanslag kunt verlagen.
  WOZ-waarde 2023
 • Hypotheek verlagen met een nieuwe taxatie

  Door op 21 Februari 2023
  Wanneer het al een tijd is geleden dat u uw woning heeft gekocht, kan het lonen om een taxatie te laten uitvoeren. Woningen in Leiden en omstreken zijn de afgelopen jaren behoorlijk in waarde gestegen. Grote kans dat die van u aanzienlijk meer waard is. En dat heeft een gunstig effect op de renteopslag van uw hypotheek. Onze broker/owner Vincent de Vos legt uit hoe u met een taxatie uw hypotheek kunt verlagen.
  Hypotheek verlagen met een nieuwe taxatie
 • Huis verkopen aan uw kind? Alleen tegen WOZ-waarde

  Door op 10 Januari 2023
  Met de afschaffing van de Jubelton in 2024 lijken de kansen om je kinderen financieel te ondersteunen bij het kopen van een woning, behoorlijk geslonken te zijn. Toch zijn er nog mogelijkheden. Het verkopen van een woning tegen tegen de WOZ-waarde is daar één van. Onze broker/owner Vincent de Vos geeft inzicht in de laatste middelen om startende kinderen op weg te helpen op de hedendaagse woningmarkt van Leiden en omstreken.
  Huis verkopen aan uw kind? Alleen tegen WOZ-waarde
 • Einde Jubelton: Voor 2023 schenken, binnen 2 jaar benutten

  Door op 12 Augustus 2022
  Het leek zo mooi. Je schenkt je kind een ton belastingvrij en helpt hem of haar met de eerste stappen op de toch al krappe woningmarkt. De zogenaamde Jubelton. Maar die is binnenkort van de baan. Na 1 januari 2023 gaat het belastingvrije schenkbedrag van 106.671,- drastisch omlaag naar 27.231,- om in 2024 helemaal afgeschaft te worden. Wordt dat een eindejaarsrun op de woningmarkt in de Leidse regio? Hoeft niet volgens onze makelaar Vincent de Vos. Als het bedrag voor 2023 wordt geschonken hebben ontvangers tot twee jaar de tijd om het uit te geven. Dat schept weer wat lucht tijdens de huizenjacht.
  Einde Jubelton: Voor 2023 schenken, binnen 2 jaar benutten
 • Rimpeltje of kantelmoment op Leidse woningmarkt?

  Door op 21 Juni 2022
  Stijgende hypotheekrente, hogere energieprijzen, oorlog in Oekraïne, personeelstekorten, groeiende inflatie en een dreigende recessie als gevolg daarvan. Wat betekent dat voor de Leidse woningmarkt? Rimpeltje of kantelmoment na jarenlange prijsstijgingen? Onze broker/owner Vincent de Vos over de gevolgen van de huidige economische ontwikkelingen op de woningmarkt van Leiden en omstreken.
  Rimpeltje of kantelmoment op Leidse woningmarkt?
 • Uw huis verkopen aan uw kind. Goed idee?

  Door op 1 Juni 2022
  Deze krappe woningmarkt vraagt om creatieve oplossingen. Een daarvan zou kunnen zijn dat u uw huis verkoopt aan uw kind en kleiner gaat wonen. U slaat dan twee vliegen in één klap. Uw kind maakt eindelijk kans op een woning en u kunt wat met de prijs doen om het extra voordelig te maken. En van de overwaarde heeft u een leuke oude dag. Iedereen blij. Behalve de fiscus. Onze broker/owner Vincent de Vos legt uit hoe u toch uw kind kunt steunen bij de koop van een woning.
  Uw huis verkopen aan uw kind. Goed idee?
 • Nieuwbouw & woningmarkt

  Door op 19 April 2022
  Als je door Leiden fietst valt je op dat er druk wordt gebouwd. Zo schieten bouwwerken in de Lammenschansdriehoek als paddestoelen uit de grond. De Meelfabriek vordert gestaag. En veel andere projecten zie je van start gaan. Wat doet dat met de Leidse woningmarkt? Onze broker/owner Vincent de Vos over het effect van nieuwbouw op het huidige tekort aan woningen in Leiden.
  Nieuwbouw & woningmarkt
 • Doorstroming woningmarkt

  Door op 4 Maart 2022
  Een van de oplossingen om de woningmarkt in beweging te krijgen is de doorstroming van alleenstaande ouderen te bevorderen. Velen wonen nog in een eengezinswoning waar op dit moment juist een groot tekort aan is. Maar, makkelijker gezegd dan gedaan. Want veel alternatieven zijn er niet. Onze broker/owner Vincent de Vos ziet een oplossing voor deze patstelling in de woningmarkt.
  Doorstroming woningmarkt
 • Wat doet de woningmarkt in 2022?

  Door op 23 Februari 2022
  Het nieuwe kabinet lijkt de huidige patstelling op de woningmarkt serieus aan te pakken. Er is zelfs een Minister van Wonen bijgekomen. Wat staat ons te wachten in 2022? Onze broker/owner Vincent de Vos geeft zijn kijk op de belangrijkste ontwikkelingen voor het nieuwe jaar.
  Wat doet de woningmarkt in 2022?
 • Energielabel & woning

  Door op 23 December 2021
  Als u uw huis te koop zet, bent u verplicht om een energielabel te kunnen overhandigen. Dit is een certificaat waarmee u de duurzame staat van uw woning aantoont. Kunt u dit certificaat bij verkoop niet aantonen dan staat u een flinke boete te wachten. Of toch niet? Onze broker/owner Vincent de Vos brengt licht in de duisternis rondom het verplichte energielabel.
  Energielabel & woning
 • Woningtekort & stad

  Door op 22 November 2021
  Bouwen in de stad oplossing voor woningnood? Om het tekort aan woningen op te lossen worden inmiddels alle registers opengetrokken. Een van de mogelijkheden is bouwen in de stad. Volgens Architectenbureau KAW is daar ruimte zat en kunnen er landelijk 200.000 extra woningen worden gerealiseerd. Leiden is er al druk mee bezig. Reële oplossing of druppel op de gloeiende plaat? Onze broker/owner Vincent de Vos geeft zijn kijk op binnenstedelijke herontwikkeling.
  Woningtekort & stad
 • Gijs de Kok in Financieel Dagblad

  Door op 5 November 2021
  Waarom zijn we zo dol op huizen uit de jaren ‘30? Het Financieel Dagblad interviewde onlangs makelaar Gijs de Kok, onze jaren ‘30 woningen expert over de magie van deze woningen. De liefde voor deze bouwstijl gaat zover dan kopers bereid zijn om er aanzienlijk meer voor te betalen. Gijs de Kok legt uit waarom.
  Gijs de Kok in Financieel Dagblad
 • Huis kopen & woningmarkt

  Door op 15 Oktober 2021
  Wie op het punt staat om een huis te kopen in Leiden krijgt met een hoop zaken te maken. U zult zien dat de perfecte woning niet bestaat, wel het perfecte compromis. Vooral wanneer je als stel gaan kopen. Onze aankoopmakelaars helpen graag bij het zoeken naar een woning die het beste bij uw situatie en budget past. In de praktijk hebben we gemerkt dat dit vooral een kwestie is van knopen doorhakken. Onze broker/owner Vincent de Vos over enkele beslissingen waar u onvermijdelijk tegenaan loopt.
  Huis kopen & woningmarkt
 • Woningmarkt & huizenprijzen

  Door op 2 Augustus 2021
  De huizenprijzen in deze oververhitte woningmarkt rijzen de pan uit. Wie nu een huis wil kopen zal zich ongetwijfeld nog eens achter de oren krabben. Wat is wijsheid, toch kopen of wachten totdat de huizenprijzen dalen? Onze broker/owner Vincent de Vos legt uit waarom een prijsdaling in Leiden en omstreken er voorlopig nog niet in zit. Vooral nu ook de nieuwbouwprojecten stagneren door stijgende grondstofprijzen. Lees zijn blog...
  Woningmarkt & huizenprijzen
 • Einde belastingvrij schenken?

  Door op 22 Juli 2021
  De zogenaamde ‘jubelton’ staat de laatste tijd ter discussie. Het heeft niet alleen gezorgd voor hogere huizenprijzen maar vooral ook voor ongelijkheid op de woningmarkt. Onze broker/owner Vincent de Vos over het verstorende effect van overheidsstimuleringen en de noodzaak om meer te bouwen.
  Einde belastingvrij schenken?
 • Woning verduurzamen loont

  Door op 6 Juli 2021
  Behalve een beter milieu leveren duurzame aanpassingen aan een woning ook aanzienlijke besparingen op. Een ander groot voordeel van verduurzamen is de waardeverhoging van uw huis. En dat kan aardig oplopen. Onze makelaar Robrecht de Munck vertelt over de invloed van verduurzaming op de waarde van een woning.
  Woning verduurzamen loont
 • Trek uit de Randstad

  Door op 18 Juni 2021
  Door corona, stijgende huizenprijzen en krappe behuizing, lonkt het leven buiten de Randstad. Vooral zestigers zien hun kans schoon om de overwaarde van hun woning te verzilveren en royaal te wonen op het platteland. Onze makelaar Tim van Delft over de trek uit de Randstad.
  Trek uit de Randstad
 • Hoge hypotheek?

  Door op 3 Juni 2021
  Een lagere hypotheek betekent lagere maandlasten. Wie wil dat nou niet? En met de huidige rentestand kan dat behoorlijk schelen. Onze makelaar André Bunnig legt uit wat u kunt doen om uw hypotheekrente te verlagen.
  Hoge hypotheek?
 • Huis verkopen & makelaar

  Door op 25 Mei 2021
  Door de grote vraag naar woningen en het krappe woningaanbod is het verleidelijk om de verkoopmakelaar over te slaan. Het huis verkoopt ‘zichzelf’ toch wel. Verstandig? Onze makelaar Jolanda Broere legt uit wat u allemaal misloopt als u besluit om uw huis te verkopen zonder makelaar.
  Huis verkopen & makelaar
 • Tips van de verhuurmakelaar

  Door op 10 Mei 2021
  Het is de nachtmerrie van elke verhuurder: de huurder betaalt z’n huur niet. En dat duurt langer en langer. Hoe zorgt u ervoor dat deze bron van inkomsten weer op gang komt? Onze verhuurmakelaar Nik Romsom weet raad. Lees zijn tips om wanbetaling te voorkomen en welke stappen u kunt ondernemen om de huurder alsnog te laten betalen. 
  Tips van de verhuurmakelaar
 • Een huis verkopen begint met goed presenteren

  Door op 26 Maart 2021
  In deze tijd lijken woningen zichzelf te verkopen, maar een juiste presentatie blijft belangrijk. Daarmee kunt u de maximale verkoopprijs halen en kan het traject stukken sneller verlopen. Onze makelaar José Faber geeft 5 tips voor een perfecte eerste indruk tijdens de bezichtiging van uw woning.
  Een huis verkopen begint met goed presenteren
 • Kosten huis kopen

  Door op 15 Maart 2021
  Als u een huis gaat kopen komen daar - naast de koopsom - allerlei extra kosten bij kijken. Met welke kosten moet u rekening houden? Welke bedragen moet u zelf meenemen en welke kosten zijn aftrekbaar? Onze makelaar Gijs de Kok legt uit waar u rekening mee dient te houden bij het kopen van een huis in Leiden en omstreken.
  Kosten huis kopen
 • Verhuisplannen in 2021?

  Door op 7 Januari 2021
  Nieuw jaar, nieuwe kansen. Ook op de woningmarkt. Want ondanks de huidige lockdown zijn er nog volop mogelijkheden om een huis te kopen of verkopen in het nieuwe jaar. Wat brengt 2021 voor uw verhuisplannen? Onze broker/owner Vincent de Vos geeft antwoord op 10 veel voorkomende vragen van kopers en verkopers.
  Verhuisplannen in 2021?
 • Starters, sla je slag in het eerste kwartaal

  Door op 3 December 2020
  Naar alle waarschijnlijkheid stemt de Eerste Kamer op 15 december voor eenmalige vrijstelling van overdrachtsbelasting voor kopers van 18 tot 35 jaar. Deze maatregel gaat dan per 1 januari 2021 in. Vanaf 1 april geldt dat alleen voor huizen onder 400.000,-. Wie toch gebruik wil maken van de vrijstelling moet snel zijn. Want in het eerste kwartaal van 2021 geldt het '4 ton plafond' nog niet. Onze broker-owner Vincent de Vos legt uit hoe starters hun slag alsnog kunnen slaan. 
  Starters, sla je slag in het eerste kwartaal
 • Uw huis verduurzamen? Dit levert het op

  Door op 13 November 2020
  Duurzaamheid is belangrijk, ook voor woningen. Toch moeten veel huiseigenaren nog een flinke inhaalslag maken om aan een gunstig energielabel te komen. Het grote struikelblok daarbij is de financiering. Want al die duurzame maatregelen zijn niet goedkoop. En wat krijgt u daarvoor terug? Onze broker-owner Vincent de Vos rekent voor wat het scheelt om gebruik te maken van subsidies, aanpassingen en financieringsmogelijkheden.
  Uw huis verduurzamen? Dit levert het op
 • Huis kopen tijdens de coronacrisis

  Door op 19 Oktober 2020
  Het coronavirus raakt ons allemaal en heeft een grote impact op de woningmarkt. Wij merken dat veel zoekers met een hoop vragen zitten. Is dit bijvoorbeeld wel het juiste moment om een huis te kopen? Met welke maatregelen moet je rekening houden? En wat is er eigenlijk in het proces veranderd? Onze makelaar Tim van Delft geeft antwoord op de meest voorkomende vragen.
  Huis kopen tijdens de coronacrisis
 • 3 kooptips voor 2021

  Door op 25 September 2020
  In 2021 staat de woningmarkt enkele stimulerende maatregelen te wachten die vooral voor starters gunstig uitpakken. Zo wordt de NHG grens verhoogd. De overdrachtsbelasting wordt naar alle waarschijnlijkheid afgeschaft voor kopers onder de 35 jaar. En we gaan over op het definitieve energielabel. Onze broker-owner Vincent de Vos legt uit hoe u daar nu al gebruik van kunt maken én fors kunt besparen.
  3 kooptips voor 2021
 • In 5 stappen naar zorgeloze verhuur

  Door op 28 Augustus 2020
  Kies voor de zekerheid van een verhuurmakelaar. Iedere huiseigenaar kan een paar mooie foto’s schieten, een leuk tekstje maken en een aantal geïnteresseerden rondleiden in je woning om een huurder te vinden. Maar hoe zorg je ervoor dat de verhuur van je mooie woning niet in een nachtmerrie eindigt met een onbetrouwbare huurder, die de woning niet goed onderhoudt, de huur niet betaalt of erger nog een wietplantage exploiteert. Kies dan voor de zekerheid van een verhuurmakelaar. Onze verhuurmakelaar Nik Romsom legt uit hoe hij in 5 stappen van uw verhuurplan een succesverhaal maakt.
  In 5 stappen naar zorgeloze verhuur
 • Rookmelders verplicht in bestaande bouw

  Het is stilletjesaan iedereen ontgaan doordat de coronacrisis uitbrak. Maar naast een verandering in de wijze waarop een woningeigenaar het energielabel kan aanvragen, gaat er wellicht nóg een grote verandering komen. Onze makelaar René Wetsteijn praat u bij over de voorgenomen invoering van verplichte rookmelders in woningen die gebouwd zijn voor 2003.
  Rookmelders verplicht in bestaande bouw
 • Appartement kopen VVE

  Door op 13 Augustus 2020
  Let op deze 5 valkuilen van de VVE. Het kopen van een appartement is een beduidend ander verhaal dan het kopen van een huis. Op basis van de splitsingsakte wordt u namelijk automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VVE). En daar zitten enkele haken en ogen aan. Onze broker/owner Vincent de Vos vertelt welke onaangename verrassingen een makelaar kan voorkomen bij de koop van een appartement in Leiden.
  Appartement kopen VVE
 • Verkoopplannen deze zomer?

  Door op 10 Juli 2020
  Er bestaat veel onzekerheid over de woningmarkt de afgelopen tijd. Toch is het juist nu een goed moment om je huis te verkopen. Onze makelaar Maud Zuur vertelt over de voordelen van deze zomer voor verkoop van uw woning.
  Verkoopplannen deze zomer?
 • Huis kopen of verkopen, wat zegt de woningmarkt?

  Door op 19 Juni 2020
  Na de coronacrisis wordt een serieuze economische crisis verwacht. Wat betekent dat voor de huizenmarkt? Gaan de prijzen dalen of stijgen? Onze makelaar André Bunnig legt uit wat de gevolgen zijn van een woningmarkt die voorlopig nog wel flink uit balans is.
  Huis kopen of verkopen, wat zegt de woningmarkt?
 • Bespaartip: betaal minder hypotheekrente door lagere risico-opslag

  Door op 29 Mei 2020
  Heeft u al aardig wat afgelost op uw hypotheek of is de waarde van uw woning gestegen? Dan kan het handig zijn om de risico-opslag eens onder de loep te nemen. Daar kunt u zomaar duizenden euro’s op besparen in de loop der jaren. Makelaar Vincent de Vos legt uit hoe u met een belletje naar de bank uw maandlasten kunt verlagen.
  Bespaartip: betaal minder hypotheekrente door lagere risico-opslag
 • Huis kopen, denk ook aan nieuwbouw

  Door op 7 Mei 2020
  Door de beperkte bouwactiviteiten op dit moment zou je de optie bijna over het hoofd zien bij het kopen van een huis. Maar die is er wel degelijk: een nieuwbouwwoning kopen. Sommigen zweren erbij, anderen moeten er niet aan denken. Heel persoonlijk dus. Onze makelaar José Faber zet de voor- en nadelen van het kopen van een nieuwbouwwoning in Leiden op een rijtje.
  Huis kopen, denk ook aan nieuwbouw
 • Een huis kopen om te verhuren

  Door op 30 April 2020
  Het kopen en weer verhuren van woningen is steeds populairder geworden in Leiden. De rente is laag en je spaargeld levert niets meer op. Hetzelfde geldt voor obligaties en de aandelenmarkt is lang niet altijd een stabiele factor gebleken. Toch zijn er ook zaken waar u rekening mee dient te houden. Onze verhuurmakelaar Nik Romsom legt uit wat de voordelen en risico’s zijn van het kopen van een huis voor de verhuur met vreemd vermogen.
  Een huis kopen om te verhuren
 • Huis verkopen, toch nog een goed moment

  Door op 16 April 2020
  Misschien niet het eerste waar u aan denkt tijdens de intelligente lockdown. U bent waarschijnlijk al blij dat u een dak boven uw hoofd heeft. Maar het kan nog steeds. Ondanks de huidige situatie is het toch nog een goed moment om uw huis te verkopen. Onze makelaar Cesar van Vliet over nieuwe kansen in de huidige woningmarkt.
  Huis verkopen, toch nog een goed moment
 • Een huis kopen in tijden van corona

  Door op 9 April 2020
  Voordat de coronacrisis uitbrak stond u al op het punt om een huis te kopen. De grote vraag die zich inmiddels aandient: doet u het of doet u het niet? Onze makelaar Maud Zuur legt uit waarom het ondanks de huidige situatie toch nog een goede tijd is om te kopen.
  Een huis kopen in tijden van corona
 • Huis verkopen of kopen met de ‘virtuele makelaar’

  Door op 2 April 2020
  Ondanks alle coronamaatregelen, is er toch nog een hoop mogelijk om uw huis te verkopen of een nieuw huis te kopen. De fysieke bezichtigingen nemen weliswaar af maar met de techniek van vandaag kunnen we ook onze klanten op afstand te bedienen. RE/MAX makelaar Joost Haman legt uit hoe we een omslag hebben gemaakt naar de ‘virtuele makelaar’.
  Huis verkopen of kopen met de ‘virtuele makelaar’
 • Huis verkopen: 3 tips voor een overspannen woningmarkt

  Door op 3 Maart 2020
  Uw huis verkopen in de huidige woningmarkt is waarschijnlijk niet het eerste dat in u opkomt. De woningmarkt in de Leidse regio is wat aan de overspannen kant waardoor veel mensen hun woondromen nog even voor zich uit schuiven. Niet nodig vindt onze makelaar Koen Baltussen.
  Huis verkopen: 3 tips voor een overspannen woningmarkt
 • Huis kopen: vergroot je kans op een jaren ’30 woning

  Door op 31 Januari 2020
  Een huis kopen in Leiden brengt in deze woningmarkt nogal wat met zich mee en kan eigenlijk niet meer zonder aankoopmakelaar. Maar een jaren ’30 woning kopen is nog lastiger. Want de vraag is groot en het aanbod klein.
  Huis kopen: vergroot je kans op een jaren ’30 woning
 • Tim’s Top 6 Tips verkoop woning

  Door op 9 December 2019
  Als u eenmaal besloten heeft om uw huis te verkopen, wilt u de verkoop ook zo snel en zo goed mogelijk geregeld hebben. Uw makelaar zorgt daarbij voor maximaal bereik en zoveel mogelijk bezichtigingen. Wat kunt u zelf doen? Onze makelaar Tim van Delft geeft zijn 6 tips om uw huis optimaal in de schijnwerpers te zetten.
  Tim’s Top 6 Tips verkoop woning
 • 3 x nieuwe huurcontracten voor veilige verhuur

  Door op 16 Augustus 2019
  Je gaat op reis, werken in het buitenland of je hebt een manier gevonden om je geld goed te investeren. Voor alle situaties is er een passend huurcontract nodig om je woning of vastgoed veilig te verhuren. In 2016 is de regelgeving ingrijpend veranderd, hierdoor zijn er zowel voor particuliere woningeigenaren als beleggers mogelijkheden ontstaan. Onze verhuurmakelaar Nik Romsom over de verschillende opties die voor jouw situatie passend zijn.
  3 x nieuwe huurcontracten voor veilige verhuur
 • Over bieden en overbieden

  Door op 27 Februari 2019
  De huizenmarkt is oververhit. Maar wat betekent dat? Het aantal mensen dat een woning wil kopen groeit, en het aantal woningen dat te koop staat daalt. Daardoor worden woningen sneller verkocht tegen een hogere prijs. RE/MAX kantooreigenaar Vincent de Vos over de dunne lijn tussen bieden en overbieden.
  Over bieden en overbieden
Naar boven