Makelaars bloggen

Onze makelaars delen graag hun kennis met u. In deze blogs houden ze u op de hoogte van ontwikkelingen in de Leidse woningmarkt. 

 • Huis kopen tijdens de coronacrisis

  Door op 19 oktober 2020
  Het coronavirus raakt ons allemaal en heeft een grote impact op de woningmarkt. Wij merken dat veel zoekers met een hoop vragen zitten. Is dit bijvoorbeeld wel het juiste moment om een huis te kopen? Met welke maatregelen moet je rekening houden? En wat is er eigenlijk in het proces veranderd? Onze makelaar Tim van Delft geeft antwoord op de meest voorkomende vragen.
  Huis kopen tijdens de coronacrisis
 • 3 kooptips voor 2021

  Door op 25 september 2020
  In 2021 staat de woningmarkt enkele stimulerende maatregelen te wachten die vooral voor starters gunstig uitpakken. Zo wordt de NHG grens verhoogd. De overdrachtsbelasting wordt naar alle waarschijnlijkheid afgeschaft voor kopers onder de 35 jaar. En we gaan over op het definitieve energielabel. Onze broker-owner Vincent de Vos legt uit hoe u daar nu al gebruik van kunt maken én fors kunt besparen.
  3 kooptips voor 2021
 • Monumentaal pand kopen?

  Door op 14 september 2020
  Lees eerst deze 7 tips van onze expert. Leiden telt ruim 2.800 monumenten. Van hofjes tot molens en van kerken tot stadspoorten. Ze zijn heel populair door hun unieke sfeer en historische karakter. Een genot om in te wonen, met de nodige aandachtspunten. Onze makelaar Ivo van der Leek is al sinds 2007 een van onze experts op het gebied van monumentale panden. Wij wijst u graag op typische zaken die komen kijken bij de koop van een monumentaal pand in Leiden en omstreken.
  Monumentaal pand kopen?
 • In 5 stappen naar zorgeloze verhuur

  Door op 28 augustus 2020
  Kies voor de zekerheid van een verhuurmakelaar. Iedere huiseigenaar kan een paar mooie foto’s schieten, een leuk tekstje maken en een aantal geïnteresseerden rondleiden in je woning om een huurder te vinden. Maar hoe zorg je ervoor dat de verhuur van je mooie woning niet in een nachtmerrie eindigt met een onbetrouwbare huurder, die de woning niet goed onderhoudt, de huur niet betaalt of erger nog een wietplantage exploiteert. Kies dan voor de zekerheid van een verhuurmakelaar. Onze verhuurmakelaar Jan van den Broek legt uit hoe hij in 5 stappen van uw verhuurplan een succesverhaal maakt.
  In 5 stappen naar zorgeloze verhuur
 • Rookmelders verplicht in bestaande bouw

  Door op 21 augustus 2020
  Het is stilletjesaan iedereen ontgaan doordat de coronacrisis uitbrak. Maar naast een verandering in de wijze waarop een woningeigenaar het energielabel kan aanvragen, gaat er wellicht nóg een grote verandering komen. Onze makelaar René Wetsteijn praat u bij over de voorgenomen invoering van verplichte rookmelders in woningen die gebouwd zijn voor 2003.
  Rookmelders verplicht in bestaande bouw
 • Appartement kopen?

  Door op 13 augustus 2020
  Let op deze 5 valkuilen van de VVE. Het kopen van een appartement is een beduidend ander verhaal dan het kopen van een huis. Op basis van de splitsingsakte wordt u namelijk automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VVE). En daar zitten enkele haken en ogen aan. Onze broker/owner Vincent de Vos vertelt welke onaangename verrassingen een makelaar kan voorkomen bij de koop van een appartement in Leiden.
  Appartement kopen?
 • Verkoopplannen deze zomer?

  Door op 10 juli 2020
  Er bestaat veel onzekerheid over de woningmarkt de afgelopen tijd. Toch is het juist nu een goed moment om je huis te verkopen. Onze makelaar Maud Zuur vertelt over de voordelen van deze zomer voor verkoop van uw woning.
  Verkoopplannen deze zomer?
 • Huis kopen of verkopen, wat zegt de woningmarkt?

  Door op 19 juni 2020
  Na de coronacrisis wordt een serieuze economische crisis verwacht. Wat betekent dat voor de huizenmarkt? Gaan de prijzen dalen of stijgen? Onze makelaar André Bunnig legt uit wat de gevolgen zijn van een woningmarkt die voorlopig nog wel flink uit balans is.
  Huis kopen of verkopen, wat zegt de woningmarkt?
 • Bespaartip: betaal minder rente door lagere risico-opslag

  Door op 29 mei 2020
  Heeft u al aardig wat afgelost op uw hypotheek of is de waarde van uw woning gestegen? Dan kan het handig zijn om de risico-opslag eens onder de loep te nemen. Daar kunt u zomaar duizenden euro’s op besparen in de loop der jaren. Makelaar Vincent de Vos legt uit hoe u met een belletje naar de bank uw maandlasten kunt verlagen.
  Bespaartip: betaal minder rente door lagere risico-opslag
 • Huis kopen, denk ook aan nieuwbouw

  Door op 7 mei 2020
  Door de beperkte bouwactiviteiten op dit moment zou je de optie bijna over het hoofd zien bij het kopen van een huis. Maar die is er wel degelijk: een nieuwbouwwoning kopen. Sommigen zweren erbij, anderen moeten er niet aan denken. Heel persoonlijk dus. Onze makelaar José Faber zet de voor- en nadelen van het kopen van een nieuwbouwwoning in Leiden op een rijtje.
  Huis kopen, denk ook aan nieuwbouw
 • Een huis kopen om te verhuren

  Door op 30 april 2020
  Het kopen en weer verhuren van woningen is steeds populairder geworden in Leiden. De rente is laag en je spaargeld levert niets meer op. Hetzelfde geldt voor obligaties en de aandelenmarkt is lang niet altijd een stabiele factor gebleken. Toch zijn er ook zaken waar u rekening mee dient te houden. Onze verhuurmakelaar Nik Romsom legt uit wat de voordelen en risico’s zijn van het kopen van een huis voor de verhuur met vreemd vermogen.
  Een huis kopen om te verhuren
 • Huis verkopen, toch nog een goed moment

  Door op 16 april 2020
  Misschien niet het eerste waar u aan denkt tijdens de intelligente lockdown. U bent waarschijnlijk al blij dat u een dak boven uw hoofd heeft. Maar het kan nog steeds. Ondanks de huidige situatie is het toch nog een goed moment om uw huis te verkopen. Onze makelaar Cesar van Vliet over nieuwe kansen in de huidige woningmarkt.
  Huis verkopen, toch nog een goed moment
 • Een huis kopen in tijden van corona

  Door op 9 april 2020
  Voordat de coronacrisis uitbrak stond u al op het punt om een huis te kopen. De grote vraag die zich inmiddels aandient: doet u het of doet u het niet? Onze makelaar Maud Zuur legt uit waarom het ondanks de huidige situatie toch nog een goede tijd is om te kopen.
  Een huis kopen in tijden van corona
 • Huis verkopen of kopen met de ‘virtuele makelaar’

  Door op 2 april 2020
  Ondanks alle coronamaatregelen, is er toch nog een hoop mogelijk om uw huis te verkopen of een nieuw huis te kopen. De fysieke bezichtigingen nemen weliswaar af maar met de techniek van vandaag kunnen we ook onze klanten op afstand te bedienen. RE/MAX makelaar Joost Haman legt uit hoe we een omslag hebben gemaakt naar de ‘virtuele makelaar’.
  Huis verkopen of kopen met de ‘virtuele makelaar’
 • Huis verkopen: 3 tips voor een overspannen woningmarkt

  Door op 3 maart 2020
  Uw huis verkopen in de huidige woningmarkt is waarschijnlijk niet het eerste dat in u opkomt. De woningmarkt in de Leidse regio is wat aan de overspannen kant waardoor veel mensen hun woondromen nog even voor zich uit schuiven. Niet nodig vindt onze makelaar Koen Baltussen.
  Huis verkopen: 3 tips voor een overspannen woningmarkt
 • Huis kopen: vergroot je kans op een jaren ’30 woning

  Door op 31 januari 2020
  Een huis kopen in Leiden brengt in deze woningmarkt nogal wat met zich mee en kan eigenlijk niet meer zonder aankoopmakelaar. Maar een jaren ’30 woning kopen is nog lastiger. Want de vraag is groot en het aanbod klein.
  Huis kopen: vergroot je kans op een jaren ’30 woning
 • Tim’s Top 6 Tips verkoop woning

  Door op 9 december 2019
  Als u eenmaal besloten heeft om uw huis te verkopen, wilt u de verkoop ook zo snel en zo goed mogelijk geregeld hebben. Uw makelaar zorgt daarbij voor maximaal bereik en zoveel mogelijk bezichtigingen. Wat kunt u zelf doen? Onze makelaar Tim van Delft geeft zijn 6 tips om uw huis optimaal in de schijnwerpers te zetten.
  Tim’s Top 6 Tips verkoop woning
 • Weet u de waarde van uw woning?

  Door op 17 september 2019
  Wanneer u een woning op het oog heeft, wilt u weten waarmee u kunt rekenen. Wat is uw eigen woning waard? Zoeken op internet geeft al een aardig beeld van de waarde. Maar voor een nauwkeurigere bepaling zult u toch echt een makelaar of taxateur langs moeten inschakelen. Register makelaar/ taxateur Ivo van der Leek over de verschillen in waardebepalingen.
  Weet u de waarde van uw woning?
 • 3 x nieuwe huurcontracten voor veilige verhuur

  Door op 16 augustus 2019
  Je gaat op reis, werken in het buitenland of je hebt een manier gevonden om je geld goed te investeren. Voor alle situaties is er een passend huurcontract nodig om je woning of vastgoed veilig te verhuren.
  3 x nieuwe huurcontracten voor veilige verhuur
 • Over bieden en overbieden

  Door op 27 februari 2019
  De huizenmarkt is oververhit. Maar wat betekent dat? Het aantal mensen dat een woning wil kopen groeit, en het aantal woningen dat te koop staat daalt. Daardoor worden woningen sneller verkocht tegen een hogere prijs. RE/MAX kantooreigenaar Vincent de Vos over de dunne lijn tussen bieden en overbieden.
  Over bieden en overbieden
Naar boven