Makelaars bloggenRSS

Onze makelaars delen graag hun kennis met u. In deze blogs houden ze u op de hoogte van ontwikkelingen in de Leidse woningmarkt. 

 • Woningmarkt & huizenprijzen

  Door op 2 Augustus 2021
  De huizenprijzen in deze oververhitte woningmarkt rijzen de pan uit. Wie nu een huis wil kopen zal zich ongetwijfeld nog eens achter de oren krabben. Wat is wijsheid, toch kopen of wachten totdat de huizenprijzen dalen? Onze broker/owner Vincent de Vos legt uit waarom een prijsdaling in Leiden en omstreken er voorlopig nog niet in zit. Vooral nu ook de nieuwbouwprojecten stagneren door stijgende grondstofprijzen. Lees zijn blog...
  Woningmarkt & huizenprijzen
 • Einde belastingvrij schenken?

  Door op 22 Juli 2021
  De zogenaamde ‘jubelton’ staat de laatste tijd ter discussie. Het heeft niet alleen gezorgd voor hogere huizenprijzen maar vooral ook voor ongelijkheid op de woningmarkt. Onze broker/owner Vincent de Vos over het verstorende effect van overheidsstimuleringen en de noodzaak om meer te bouwen.
  Einde belastingvrij schenken?
 • Woning verduurzamen loont

  Door op 6 Juli 2021
  Behalve een beter milieu leveren duurzame aanpassingen aan een woning ook aanzienlijke besparingen op. Een ander groot voordeel van verduurzamen is de waardeverhoging van uw huis. En dat kan aardig oplopen. Onze makelaar Robrecht de Munck vertelt over de invloed van verduurzaming op de waarde van een woning.
  Woning verduurzamen loont
 • Trek uit de Randstad

  Door op 18 Juni 2021
  Door corona, stijgende huizenprijzen en krappe behuizing, lonkt het leven buiten de Randstad. Vooral zestigers zien hun kans schoon om de overwaarde van hun woning te verzilveren en royaal te wonen op het platteland. Onze makelaar Tim van Delft over de trek uit de Randstad.
  Trek uit de Randstad
 • Hoge hypotheek?

  Door op 3 Juni 2021
  Een lagere hypotheek betekent lagere maandlasten. Wie wil dat nou niet? En met de huidige rentestand kan dat behoorlijk schelen. Onze makelaar André Bunnig legt uit wat u kunt doen om uw hypotheekrente te verlagen.
  Hoge hypotheek?
 • Huis verkopen & makelaar

  Door op 25 Mei 2021
  Door de grote vraag naar woningen en het krappe woningaanbod is het verleidelijk om de verkoopmakelaar over te slaan. Het huis verkoopt ‘zichzelf’ toch wel. Verstandig? Onze makelaar Jolanda Broere legt uit wat u allemaal misloopt als u besluit om uw huis te verkopen zonder makelaar.
  Huis verkopen & makelaar
 • Tips van de verhuurmakelaar

  Door op 10 Mei 2021
  Het is de nachtmerrie van elke verhuurder: de huurder betaalt z’n huur niet. En dat duurt langer en langer. Hoe zorgt u ervoor dat deze bron van inkomsten weer op gang komt? Onze verhuurmakelaar Jan van den Broek weet raad. Lees zijn tips om wanbetaling te voorkomen en stappen om de huurder alsnog te laten betalen.
  Tips van de verhuurmakelaar
 • Een huis verkopen begint met goed presenteren

  Door op 26 Maart 2021
  In deze tijd lijken woningen zichzelf te verkopen, maar een juiste presentatie blijft belangrijk. Daarmee kunt u de maximale verkoopprijs halen en kan het traject stukken sneller verlopen. Onze makelaar José Faber geeft 5 tips voor een perfecte eerste indruk tijdens de bezichtiging van uw woning.
  Een huis verkopen begint met goed presenteren
 • Kosten huis kopen

  Door op 15 Maart 2021
  Als u een huis gaat kopen komen daar - naast de koopsom - allerlei extra kosten bij kijken. Met welke kosten moet u rekening houden? Welke bedragen moet u zelf meenemen en welke kosten zijn aftrekbaar? Onze makelaar Gijs de Kok legt uit waar u rekening mee dient te houden bij het kopen van een huis in Leiden en omstreken.
  Kosten huis kopen
 • WOZ-waarde 2021

  Door op 8 Februari 2021
  Binnenkort krijgt u bericht van de gemeente met de WOZ-waarde 2021 van uw woning. Wel eens afgevraagd hoe ze daarop komen? Onze broker/owner Vincent de Vos legt uit hoe de WOZ-waarde tot stand komt en hoe u er zelfs op kunt besparen.
  WOZ-waarde 2021
 • Verhuisplannen in 2021?

  Door op 7 Januari 2021
  Nieuw jaar, nieuwe kansen. Ook op de woningmarkt. Want ondanks de huidige lockdown zijn er nog volop mogelijkheden om een huis te kopen of verkopen in het nieuwe jaar. Wat brengt 2021 voor uw verhuisplannen? Onze broker/owner Vincent de Vos geeft antwoord op 10 veel voorkomende vragen van kopers en verkopers.
  Verhuisplannen in 2021?
 • Starters, sla je slag in het eerste kwartaal

  Door op 3 December 2020
  Naar alle waarschijnlijkheid stemt de Eerste Kamer op 15 december voor eenmalige vrijstelling van overdrachtsbelasting voor kopers van 18 tot 35 jaar. Deze maatregel gaat dan per 1 januari 2021 in. Vanaf 1 april geldt dat alleen voor huizen onder 400.000,-. Wie toch gebruik wil maken van de vrijstelling moet snel zijn. Want in het eerste kwartaal van 2021 geldt het '4 ton plafond' nog niet. Onze broker-owner Vincent de Vos legt uit hoe starters hun slag alsnog kunnen slaan. 
  Starters, sla je slag in het eerste kwartaal
 • Uw huis verduurzamen? Dit levert het op

  Door op 13 November 2020
  Duurzaamheid is belangrijk, ook voor woningen. Toch moeten veel huiseigenaren nog een flinke inhaalslag maken om aan een gunstig energielabel te komen. Het grote struikelblok daarbij is de financiering. Want al die duurzame maatregelen zijn niet goedkoop. En wat krijgt u daarvoor terug? Onze broker-owner Vincent de Vos rekent voor wat het scheelt om gebruik te maken van subsidies, aanpassingen en financieringsmogelijkheden.
  Uw huis verduurzamen? Dit levert het op
 • Huis kopen tijdens de coronacrisis

  Door op 19 Oktober 2020
  Het coronavirus raakt ons allemaal en heeft een grote impact op de woningmarkt. Wij merken dat veel zoekers met een hoop vragen zitten. Is dit bijvoorbeeld wel het juiste moment om een huis te kopen? Met welke maatregelen moet je rekening houden? En wat is er eigenlijk in het proces veranderd? Onze makelaar Tim van Delft geeft antwoord op de meest voorkomende vragen.
  Huis kopen tijdens de coronacrisis
 • 3 kooptips voor 2021

  Door op 25 September 2020
  In 2021 staat de woningmarkt enkele stimulerende maatregelen te wachten die vooral voor starters gunstig uitpakken. Zo wordt de NHG grens verhoogd. De overdrachtsbelasting wordt naar alle waarschijnlijkheid afgeschaft voor kopers onder de 35 jaar. En we gaan over op het definitieve energielabel. Onze broker-owner Vincent de Vos legt uit hoe u daar nu al gebruik van kunt maken én fors kunt besparen.
  3 kooptips voor 2021
 • In 5 stappen naar zorgeloze verhuur

  Door op 28 Augustus 2020
  Kies voor de zekerheid van een verhuurmakelaar. Iedere huiseigenaar kan een paar mooie foto’s schieten, een leuk tekstje maken en een aantal geïnteresseerden rondleiden in je woning om een huurder te vinden. Maar hoe zorg je ervoor dat de verhuur van je mooie woning niet in een nachtmerrie eindigt met een onbetrouwbare huurder, die de woning niet goed onderhoudt, de huur niet betaalt of erger nog een wietplantage exploiteert. Kies dan voor de zekerheid van een verhuurmakelaar. Onze verhuurmakelaar Jan van den Broek legt uit hoe hij in 5 stappen van uw verhuurplan een succesverhaal maakt.
  In 5 stappen naar zorgeloze verhuur
 • Rookmelders verplicht in bestaande bouw

  Door op 21 Augustus 2020
  Het is stilletjesaan iedereen ontgaan doordat de coronacrisis uitbrak. Maar naast een verandering in de wijze waarop een woningeigenaar het energielabel kan aanvragen, gaat er wellicht nóg een grote verandering komen. Onze makelaar René Wetsteijn praat u bij over de voorgenomen invoering van verplichte rookmelders in woningen die gebouwd zijn voor 2003.
  Rookmelders verplicht in bestaande bouw
 • Appartement kopen VVE

  Door op 13 Augustus 2020
  Let op deze 5 valkuilen van de VVE. Het kopen van een appartement is een beduidend ander verhaal dan het kopen van een huis. Op basis van de splitsingsakte wordt u namelijk automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VVE). En daar zitten enkele haken en ogen aan. Onze broker/owner Vincent de Vos vertelt welke onaangename verrassingen een makelaar kan voorkomen bij de koop van een appartement in Leiden.
  Appartement kopen VVE
 • Verkoopplannen deze zomer?

  Door op 10 Juli 2020
  Er bestaat veel onzekerheid over de woningmarkt de afgelopen tijd. Toch is het juist nu een goed moment om je huis te verkopen. Onze makelaar Maud Zuur vertelt over de voordelen van deze zomer voor verkoop van uw woning.
  Verkoopplannen deze zomer?
 • Huis kopen of verkopen, wat zegt de woningmarkt?

  Door op 19 Juni 2020
  Na de coronacrisis wordt een serieuze economische crisis verwacht. Wat betekent dat voor de huizenmarkt? Gaan de prijzen dalen of stijgen? Onze makelaar André Bunnig legt uit wat de gevolgen zijn van een woningmarkt die voorlopig nog wel flink uit balans is.
  Huis kopen of verkopen, wat zegt de woningmarkt?
 • Bespaartip: betaal minder hypotheekrente door lagere risico-opslag

  Door op 29 Mei 2020
  Heeft u al aardig wat afgelost op uw hypotheek of is de waarde van uw woning gestegen? Dan kan het handig zijn om de risico-opslag eens onder de loep te nemen. Daar kunt u zomaar duizenden euro’s op besparen in de loop der jaren. Makelaar Vincent de Vos legt uit hoe u met een belletje naar de bank uw maandlasten kunt verlagen.
  Bespaartip: betaal minder hypotheekrente door lagere risico-opslag
 • Huis kopen, denk ook aan nieuwbouw

  Door op 7 Mei 2020
  Door de beperkte bouwactiviteiten op dit moment zou je de optie bijna over het hoofd zien bij het kopen van een huis. Maar die is er wel degelijk: een nieuwbouwwoning kopen. Sommigen zweren erbij, anderen moeten er niet aan denken. Heel persoonlijk dus. Onze makelaar José Faber zet de voor- en nadelen van het kopen van een nieuwbouwwoning in Leiden op een rijtje.
  Huis kopen, denk ook aan nieuwbouw
 • Een huis kopen om te verhuren

  Door op 30 April 2020
  Het kopen en weer verhuren van woningen is steeds populairder geworden in Leiden. De rente is laag en je spaargeld levert niets meer op. Hetzelfde geldt voor obligaties en de aandelenmarkt is lang niet altijd een stabiele factor gebleken. Toch zijn er ook zaken waar u rekening mee dient te houden. Onze verhuurmakelaar Nik Romsom legt uit wat de voordelen en risico’s zijn van het kopen van een huis voor de verhuur met vreemd vermogen.
  Een huis kopen om te verhuren
 • Huis verkopen, toch nog een goed moment

  Door op 16 April 2020
  Misschien niet het eerste waar u aan denkt tijdens de intelligente lockdown. U bent waarschijnlijk al blij dat u een dak boven uw hoofd heeft. Maar het kan nog steeds. Ondanks de huidige situatie is het toch nog een goed moment om uw huis te verkopen. Onze makelaar Cesar van Vliet over nieuwe kansen in de huidige woningmarkt.
  Huis verkopen, toch nog een goed moment
 • Een huis kopen in tijden van corona

  Door op 9 April 2020
  Voordat de coronacrisis uitbrak stond u al op het punt om een huis te kopen. De grote vraag die zich inmiddels aandient: doet u het of doet u het niet? Onze makelaar Maud Zuur legt uit waarom het ondanks de huidige situatie toch nog een goede tijd is om te kopen.
  Een huis kopen in tijden van corona
 • Huis verkopen of kopen met de ‘virtuele makelaar’

  Door op 2 April 2020
  Ondanks alle coronamaatregelen, is er toch nog een hoop mogelijk om uw huis te verkopen of een nieuw huis te kopen. De fysieke bezichtigingen nemen weliswaar af maar met de techniek van vandaag kunnen we ook onze klanten op afstand te bedienen. RE/MAX makelaar Joost Haman legt uit hoe we een omslag hebben gemaakt naar de ‘virtuele makelaar’.
  Huis verkopen of kopen met de ‘virtuele makelaar’
 • Huis verkopen: 3 tips voor een overspannen woningmarkt

  Door op 3 Maart 2020
  Uw huis verkopen in de huidige woningmarkt is waarschijnlijk niet het eerste dat in u opkomt. De woningmarkt in de Leidse regio is wat aan de overspannen kant waardoor veel mensen hun woondromen nog even voor zich uit schuiven. Niet nodig vindt onze makelaar Koen Baltussen.
  Huis verkopen: 3 tips voor een overspannen woningmarkt
 • Huis kopen: vergroot je kans op een jaren ’30 woning

  Door op 31 Januari 2020
  Een huis kopen in Leiden brengt in deze woningmarkt nogal wat met zich mee en kan eigenlijk niet meer zonder aankoopmakelaar. Maar een jaren ’30 woning kopen is nog lastiger. Want de vraag is groot en het aanbod klein.
  Huis kopen: vergroot je kans op een jaren ’30 woning
 • Tim’s Top 6 Tips verkoop woning

  Door op 9 December 2019
  Als u eenmaal besloten heeft om uw huis te verkopen, wilt u de verkoop ook zo snel en zo goed mogelijk geregeld hebben. Uw makelaar zorgt daarbij voor maximaal bereik en zoveel mogelijk bezichtigingen. Wat kunt u zelf doen? Onze makelaar Tim van Delft geeft zijn 6 tips om uw huis optimaal in de schijnwerpers te zetten.
  Tim’s Top 6 Tips verkoop woning
 • 3 x nieuwe huurcontracten voor veilige verhuur

  Door op 16 Augustus 2019
  Je gaat op reis, werken in het buitenland of je hebt een manier gevonden om je geld goed te investeren. Voor alle situaties is er een passend huurcontract nodig om je woning of vastgoed veilig te verhuren.
  3 x nieuwe huurcontracten voor veilige verhuur
 • Over bieden en overbieden

  Door op 27 Februari 2019
  De huizenmarkt is oververhit. Maar wat betekent dat? Het aantal mensen dat een woning wil kopen groeit, en het aantal woningen dat te koop staat daalt. Daardoor worden woningen sneller verkocht tegen een hogere prijs. RE/MAX kantooreigenaar Vincent de Vos over de dunne lijn tussen bieden en overbieden.
  Over bieden en overbieden
Naar boven