Roomburg

Roomburg

Wonen tussen binnenstad en grote steden

De wijk Roomburg ligt in het zuidoosten van Leiden, tussen het Rijn- en Schiekanaal, Meerburg, de Hoge Rijndijk, de A4 en de spoorlijn Leiden-Woerden. Behalve een woonwijk is het ook een archeologisch park. Door de ligging tussen de binnenstad en uitvalswegen, biedt Roomburg een ideale locatie voor opgroeiende kinderen en werk in grote steden. 

Gezinnen met kinderen

Roomburg is een kleine woonwijk, met als enige eigen voorziening een brede school. Winkels (Meerburg, binnenstad) en uitvalswegen zijn dichtbij. Roomburg is de laatste complete woonwijk die Leiden op voorheen onbebouwd gebied kon inrichten. Afgezien van heringericht eigen grondgebied is er voor woningbouw straks alleen ruimte in randgemeenten. Er wonen 3.050 mensen, in 1.175 huishoudens, veel inwoners in de leeftijdsgroep van jonger dan 15 jaar en vooral gezinnen met kinderen. 

Waarde woningen

De gemiddelde woningprijs (vraagprijs) van een woning in Roomburg is € 470.750,-. Vergeleken met de gemiddelde prijs in Nederland is dat bovengemiddeld, vergeleken met de andere buurten binnen 10 km is dat gemiddeld. In vergelijking met alle andere buurten in Nederland, zijn de volgende zaken opvallend hoog in Roomburg: woningen met stadsverwarming, woningen met bouwjaar na 2000 en HAVO/VWO scholen binnen 5 km. Lees meer…

Uw makelaar voor Roomburg 

André Bunnig is onze gespecialiseerde makelaar voor Roomburg. André: “Roomburg is wonen op een archeologische locatie. Dat alleen al maakt het bijzonder. Het idee dat Romeinen op deze plek hun fort Matilo hadden, geeft het gebied een interessant verhaal en voor jongeren een unieke plek om op te groeien.” Maak kennis met André Bunnig, wijkmakelaar voor Roomburg in Leiden.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen Roomburg? Maak dan een afspraak met onze makelaar André Bunnig. Bel of WhatsApp 06 - 21 21 54 00 of e-mail naar andrebunnig@remax.nl

Naar boven