Vreewijk

Vreewijk

Sfeervol wonen bij het hart van Leiden

De woonwijk Vreewijk is een wijk buiten de singels, aan de zuidzijde van de binnenstad van Leiden. Het is een sfeervolle wijk met veel karakter en diversiteit in bouwstijlen. 

Beschermd stadsgezicht

Vreewijk dateert uit de 19e eeuw en was de eerste uitbreiding van Leiden buiten de singels. Het wordt begrensd door het spoor, het Noordeinde, de Witte Singel en de Jan van Goyenkade. Het oorspronkelijke wijkje hield op bij de Gerrit Doustraat. Sinds circa 1980 behoort ook het gedeelte tot en met de Rijn- en Schiekade en het Noordeindeplein tot de wijk. Inmiddels is Vreewijk uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht. Lees meer…

Grote diversiteit

De woningen langs de Witte Singel hebben een gemengd karakter met woonhuizen en kantoren. Aan de Rijn- en Schiekade liggen voornamelijk woonhuizen. In het zuidelijke deel liggen vooral eengezinswoningen en meergezinswoningen. Het noordelijke deel bestaat veelal uit universiteits bebouwing. De diversiteit in de wijk is groot, er zijn bijna geen gelijke huizen. De verschillende kleuren, gevelstenen, bouwhoogten en ligging aan het water geven de wijk veel sfeer. Er is ook veel groen en ruimte voor spelen en ontspanning. Vreewijk is een wijk die steeds dynamischer wordt, ook door de ligging nabij het centrum. 

Uw makelaar voor Vreewijk

José Faber is onze gespecialiseerde wijkmakelaar voor Vreewijk. Ze is actief in heel Leiden en heeft extra affiniteit met deze wijk. Omdat ze zelf nabij de wijk woont, heeft ze een goed idee van wat er leeft en speelt. José: "Met name de laatste jaren merken we dat zowel de Tuinstadwijk als Vreewijk steeds populairder worden. Het is immers gelegen op loopafstand van het centrum, maar er leeft een echt ‘dorpsgevoel’. Veel kopers kiezen voor deze ideale combinatie van rust met stadse dynamiek om de hoek."

Maak een afspraak

Wilt u een huis kopen of uw huis verkopen in de Vreewijk? Neem dan contact op met ons makelaar José Faber. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over de mogelijkheden. Bel of WhatsApp 06-51051825 of e-mail naar josefaber@remax.nl

Naar boven