Leiden-Noord: Groenoord, Maredijkbuurt en het Noorderkwartier

Leiden-Noord: Groenoord, Maredijkbuurt en het Noorderkwartier

Ten noorden van de binnenstad heb je de rust van een buitenwijk, op loopafstand van het gezellige stadshart. Leiden-Noord combineert de gemakken en gezelligheid van het Leidse centrum, de frisheid en het vermaak van park Tuin van Noord en het singelpark. Stad én groen.

Klassiek en modern

Moderne nieuwbouwprojecten, prachtige gebouwen, gezellige winkeltjes, uitbundig groen, saamhorigheid en een centrale ligging. Dat is Leiden Noord. Woningen uit de jaren ’10 en ’30 zijn gemixt met comfortabele nieuwbouw en ruimte om te recreëren. De zichtbare, rijke historie gaat hand in hand met het hedendaagse, moderne stadsleven. 

Groenoord-Zuid en -Noord

Het gehele district Leiden-Noord is de afgelopen jaren flink veranderd door de toevoeging van de wijk Groenoord-Noord en het nieuwbouw project Nieuw Leyden. Groenoord ligt ten noorden van de Leidse binnenstad in het district Leiden-Noord en is vernoemd naar het verdwenen landgoed Groenoord. De Willem de Zwijgerlaan verdeelt Groenoord in twee delen: Groenoord-Zuid en Groenoord-Noord. 

Noorderkwartier

Het Noorderkwartier ligt direct rechts van Groenoord, eveneens in het district Leiden-Noord. Op het voormalige slachthuisterrein is de nieuwe buurt Nieuw Leyden gerealiseerd die bestaat uit 157 nieuwe huurwoningen en 200 nieuwe koopwoningen. De bekende Groenoordhallen hebben plaatsgemaakt voor een nieuwe woonwijk in Groenoord-Noord met 500 nieuwe woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen en voorzieningen.

Maredijkbuurt

De Maredijkbuurt bestaat uit twee delen die een sterk verschillend karakter hebben. Het eerste ligt rond de Rijnsburgersingel, Maredijk en Aloëlaan met oudere kleinschalige woningbouw, veelal van voor de Tweede Wereldoorlog. Het tweede deel ligt bij de Willem de Zwijgerlaan, Schipholweg, Parmentierweg en Schuttersveldweg. Het heeft veel grootschalige nieuwbouw van woningen (flats) en kantoren uit de jaren '80 en '90 en het begin van deze eeuw. Lees meer over de Maredijkbuurt...

Uw makelaar voor Leiden-Noord 

Tim van Delft is onze gespecialiseerde makelaar voor Leiden-Noord. Tim: Leiden-Noord is een opkomende wijk waar nog van alles mogelijk is. Nieuwbouwprojecten zoals Nieuw Leyden hebben de buurt een frisse, dynamische uitstraling gegeven. Leuk om te wonen en vlakbij het centrum.” Maak kennis met Tim van Delft, wijkmakelaar voor Leiden-Noord.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Leiden-Noord? Maak dan een afspraak met onze makelaar Tim van Delft. Bel of WhatsApp 06 22 00 20 48 of e-mail naar timvandelft@remax.nl

Naar boven