Het Centrum

Het Centrum

Wonen in het monumentale hart van Leiden

De Leidse binnenstad is een van de mooiste plekken in Nederland om in te wonen. Het staat bekend om z’n prachtige monumenten, musea en leuke terrasjes. 

Het centrum van Leiden ligt binnen de singels en bereikte in de 17e eeuw zijn huidige omvang. Het werd gevormd op de plek waar de Oude Rijn en de Nieuwe Rijn samenvloeien. Op deze strategische locatie is in de middeleeuwen een heuvel opgeworpen met daarop de Leidse Burcht. Het gebied binnen de singels heeft de status van beschermd stadsgezicht.

Binnenstad-Zuid en -Noord

De binnenstad bestaat uit  Binnenstad-Zuid en Binnenstad-Noord. Binnenstad-Zuid is het historische centrum van de stad en bestaat uit Pieterswijk, Academiewijk, Levendaal-West en Levendaal-Oost. De Binnenstad-Noord omvat het noordelijke deel van de Leidse binnenstad. Het bestaat uit de wijken De Camp, Marewijk, Pancras-West, Pancras-Oost, D'Oude Morsch, Noordvest, Havenwijk-Noord, Havenwijk-Zuid, Molenbuurt en De Waard. Lees meer…

Midden in het centrum

Wonen in het centrum van Leiden betekent wonen in de directe omgeving van alle Leidse trekpleisters. U bent op loopafstand van de Burcht, de Pieterskerk, musea, typisch Leidse hofjes, kunst en cultuur en het bruisende centrum vol met uitgaansgelegenheden, leuke terrassen en winkelvoorzieningen. De uitvalswegen A4/A44 zijn goed te bereiken. Verschillende sportaccommodaties, het Ziekenhuis LUMC en het Bio Science Park Leiden zijn op 5 minuten fietsafstand.

Doorstroomkansen

Door de autoluwe omgeving is de binnenstad kindvriendelijk. Er zijn ook veel groenvoorzieningen zoals het Plantsoen en het Van der Werfpark. De grote diversiteit in woningen biedt veel mogelijkheden om door te stromen. U kunt als starter in een appartement beginnen en via een bovenwoning of benedenwoning eindigen in een mooi grachtenpand of herenhuis.

Waarde woningen

De huizenprijzen van de huizen in het centrum stijgen. De vraag is groter dan het aanbod waardoor de huizen boven de vraagprijs verkocht worden. Woningprijzen in het centrum liggen tussen de €180.000,- en €5.000.000,-. Er zijn veel monumentale panden in het centrum die hun waarde altijd zullen behouden. De woningen in het centrum hebben veel verhuurpotentieel en zijn dan ook interessant voor beleggers. Door de diversiteit van de woningen in het centrum verschilt de kwaliteit. De meeste woningen zijn kwalitatief gezien goed. Lees meer...

Uw makelaar voor het Centrum

Vincent de Vos is onze gespecialiseerde makelaar voor het Centrum. Vincent: “Wonen in het centrum van Leiden was al populair in de regio. Nu zien we dat het animo uit andere steden zoals Amsterdam ook steeds groter wordt. En niet voor niets. De binnenstad van Leiden heeft zoveel moois te bieden. Het is één groot monument.” Maak kennis met Vincent de Vos, wijkmakelaar voor het centrum van Leiden.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in het Centrum? Maak dan een afspraak met onze makelaar Vincent de Vos. Bel of WhatsApp 06 24 55 61 68 of e-mail naar vincentdevos@remax.nl

Naar boven