De Tuinstadwijk

De Tuinstadwijk

Voor starters en stadsmensen

De woonwijk Tuinstadwijk ligt op loopafstand van het centrum van Leiden. Een typische starterswijk met actieve bewoners en bedrijven. Dynamisch en centraal gelegen.

Ligging nabij centrum

Tuinstadwijk wordt gescheiden door de Herenstraat en begrensd door de Schelpenkade en de Lammenschansweg. In de buurt zijn verschillende parken, sportverenigingen en basis- en middelbare scholen. De actieve ‘Wijklab’ brengt ideeën van bewoners en ondernemers bij elkaar om kansen in de buurt optimaal te benutten. In de Herenstraat vindt u veel buurtwinkels zoals een bakker, groenteboer, reisbureau, restaurants, een viswinkel en een fietsenwinkel. Voor kinderen is er de Speeltuinvereniging Zuiderkwartier.

Beschermd stadsgezicht

De huizen in Tuinstadwijk werden grotendeels tussen 1900 en 1940 gebouwd. Inmiddels is de wijk uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht met huizen in alle prijsklassen. U woont er op loopafstand van de Leidse binnenstad, station Lammenschans, de Doezastraat en de Herenstraat.

Waarde woningen

In Tuinstadwijk wonen 3.615 mensen, in 1.880 huishoudens. Er wonen in deze buurt vooral veel inwoners in de leeftijdsgroep van 25 t/m 44 jaar en eenpersoonshuishoudens. De huizen bestaan vooral uit het type tussenwoning, eengezinswoning, hoekwoning, bovenwoning en herenhuis. De gemiddelde woningprijs (vraagprijs) van een woning in Tuinstadwijk is €389.700,-. Lees meer …

Uw makelaar voor Tuinstadwijk

José Faber is onze gespecialiseerde makelaar voor Tuinstadwijk. Ze woont zelf in de buurt en heeft een goed idee van wat er leeft en speelt in de wijk. José: "Met name de laatste jaren merken we dat de wijk steeds populairder wordt. Het is immers gelegen op loopafstand van het centrum, maar er leeft een echt ‘dorpsgevoel’. Die combinatie van rust in de nabijheid van drukte maakt Tuinstadwijk een unieke buurt om in te wonen."


 

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in De Tuinstadwijk? Neem dan contact op met onze makelaar José Faber. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over de mogelijkheden. Bel of WhatsApp 06-51051825 of e-mail naar josefaber@remax.nl

Naar boven