De Merenwijk

De Merenwijk

Groen en ruim wonen in een kindvriendelijke omgeving

De Merenwijk is een typische jaren ’70 ‘bloemkoolwijk' met gezellige straatjes. Vrijwel alle segmenten van koopwoningen vindt u in deze grote wijk aan de rand van Leiden. Het is een groene wijk met een eigen wijkpark. En zeer kindvriendelijk dankzij de vele speelplaatsen en een grote kinderboerderij. Onze makelaar René Wetsteijn is actief in het oostelijke deel van de Merenwijk en woont er met veel plezier. Hij laat u graag kennismaken met de unieke woonkansen dichtbij het sfeervolle centrum van Leiden.

Kindvriendelijke opzet

René: “Sinds 2012 woon ik zelf in de Merenwijk en ken deze omgeving dus als geen ander. Als vader van 2 kinderen ben ik ook een goed voorbeeld van een jong gezin die gebruik maakt van een groot deel van de vele faciliteiten die de wijk biedt. Zo maken we regelmatig een wandeling in het park en bezoeken we de grote kinderboerderij, de enige van Leiden. Wat ik vooral prettig vind, is dat onze kinderen onbezorgd buiten kunnen spelen omdat de buurt een zeer kindvriendelijke, autoluwe opzet heeft.”

Veel faciliteiten

“Ook voor oudere kinderen en volwassenen is er veel te doen. Zo zijn er veel sportfaciliteiten, een uitgebreid winkelcentrum, moestuinen en een jachthaven voor sloepen en zeilboten. Via de Zijl vaart u naar de prachtige Kagerplassen. En voor meer dynamiek bent u binnen een kwartiertje fietsen in het sfeervolle, historische centrum van Leiden. Er zijn plannen om het winkelcentrum de Kopermolen te vernieuwen. De eigenaar van het winkelcentrum wil daarnaast ook op of naast het winkelcentrum nieuwe appartementen realiseren voor sociale en vrije sector huurappartementen.”

Ideaal voor gezinnen

“Door z’n kindvriendelijke karakter is de Merenwijk vooral ideaal voor jonge stellen en gezinnen met opgroeiende kinderen. Maar er zijn ook volop woonkansen voor singles en stellen in de vele appartementen met fraai uitzicht over het park. Door de grote diversiteit van de woningbouw is er eigenlijk voor alle lagen van de bevolking een volledig aanbod aan koopwoningen.”

Stabiele prijsontwikkeling 

“In de Merenwijk zullen de prijzen grotendeels meebewegen met de markt. Het aanbod van woningen is al jaren stabiel in de wijk en daarmee is het een zogenaamd ‘gevestigd woningbestand’. Er zijn voldoende woningen die qua bouw in trek zijn en blijven bij gezinnen. Waar de wijk iets uit de pas loopt met de rest van Leiden en omgeving is het feit dat schommelingen iets minder effect hebben. De prijzen zijn wat dat betreft stabieler.” Maak kennis met René Wetsteijn, wijkmakelaar voor het oostelijke deel van de Merenwijk.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in het oostelijke deel van de Merenwijk? Maak dan een afspraak met onze makelaar René Wetsteijn. Bel of WhatsApp 06 199 99 599 of e-mail naar renewetsteijn@remax.nl

Naar boven