De Merenwijk

De Merenwijk

Groen en ruim wonen in een kindvriendelijke omgeving

De Merenwijk is een typische jaren ’70 ‘bloemkoolwijk' met gezellige straatjes. Vrijwel alle segmenten van koopwoningen vindt u in deze grote wijk aan de rand van Leiden. Het is een groene wijk met een eigen wijkpark. En zeer kindvriendelijk dankzij de vele speelplaatsen en een grote kinderboerderij. Ontdek de unieke woonkansen van de Merenwijk, dichtbij het sfeervolle centrum van Leiden.

Kindvriendelijke opzet

De Merenwijk is zeer geschikt voor kinderen door de vele faciliteiten die de wijk biedt. Maak bijvoorbeeld een wandeling in het park of bezoek de grote kinderboerderij, de enige van Leiden. Wat ik vooral prettig is, is dat kinderen onbezorgd buiten kunnen spelen omdat de buurt een zeer kindvriendelijke, autoluwe opzet heeft.

Veel faciliteiten

Ook voor oudere kinderen en volwassenen is er veel te doen. Zo zijn er veel sportfaciliteiten, een uitgebreid winkelcentrum, moestuinen en een jachthaven voor sloepen en zeilboten. Via de Zijl vaart u naar de prachtige Kagerplassen. En voor meer dynamiek bent u binnen een kwartiertje fietsen in het sfeervolle, historische centrum van Leiden. Er zijn plannen om het winkelcentrum de Kopermolen te vernieuwen. De eigenaar van het winkelcentrum wil daarnaast ook op of naast het winkelcentrum nieuwe appartementen realiseren voor sociale en vrije sector huurappartementen.

Ideaal voor gezinnen

Door z’n kindvriendelijke karakter is de Merenwijk vooral ideaal voor jonge stellen en gezinnen met opgroeiende kinderen. Maar er zijn ook volop woonkansen voor singles en stellen in de vele appartementen met fraai uitzicht over het park. Door de grote diversiteit van de woningbouw is er eigenlijk voor alle lagen van de bevolking een volledig aanbod aan koopwoningen.

Stabiele prijsontwikkeling 

In de Merenwijk zullen de prijzen grotendeels meebewegen met de markt. Het aanbod van woningen is al jaren stabiel in de wijk en daarmee is het een zogenaamd ‘gevestigd woningbestand’. Er zijn voldoende woningen die qua bouw in trek zijn en blijven bij gezinnen. Waar de wijk iets uit de pas loopt met de rest van Leiden en omgeving is het feit dat schommelingen iets minder effect hebben. De prijzen zijn wat dat betreft stabieler.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Merenwijk? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars.

Naar boven