Haagwegkwartier - Schrijversbuurt: kindvriendelijk en een gevarieerde omgeving

Haagwegkwartier - Schrijversbuurt: kindvriendelijk en een gevarieerde omgeving

Haagwegkwartier – Schrijversbuurt is een kindvriendelijke buurt met zowel klassieke huizen als nieuwbouw. Vanuit de wijk bent u binnen enkele minuten fietsen in het centrum van Leiden. 

Molens en monumenten

De Haagweg is een historische weg aan de Oude Rijn en ligt in het verlengde van het Noordeinde en de Breestraat. Langs de Haagweg was veel bedrijvigheid. De houtzaagmolen d’Heesterboom is daar nog het bewijs van. Naast enkele rijksmonumenten zoals Villa Rozenhof, liggen er nog diverse andere historische panden langs de Haagweg, waaronder Huize Ter Wetering en de woning van Nobelprijswinnaar Heike Kamerlingh Onnes. Lees meer…

Speeltuin en buurt

Haagweg Noord, of in de volksmond Haagwegkwartier, kent een mooie geschiedenis. De buurt en Speeltuin Westerkwartier is op 6 november 1928 opgericht en is een van de groenste speeltuinen in Nederland. Toen Leiden in de 19e eeuw buiten de grenzen van de 17e-eeuwse singels groeide, ontstond het eerste begin van de woonbuurt. Tot die tijd waren er in dit deel van de Boschhuizer Polder alleen weilanden, een boerderij langs de Haagweg en als belangrijkste herkenningspunt de houtzagerij Noordman met twee zaagmolens langs de Rijn. 

Waarde woningen

In de Haagwegkwartier-Schrijversbuurt wonen 1.590 mensen in 855 huishoudens. Er wonen in deze buurt veel inwoners in de leeftijdscategorie van 25 t/m 44 jaar en eenpersoonshuishoudens. De gemiddelde prijs van een woning in Haagweg-Noord is €261.000. Vergeleken met de gemiddelde prijs in Nederland is dat bovengemiddeld, vergeleken met de andere buurten binnen 10 km is dat onder gemiddelde. De buurt kent een snelle verkoop tegen maximale prijzen. Lees meer…

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Haagwegkwartier-Schrijversbuurt? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven