Professorenwijk, Burgemeesterswijk en de Rijndijkbuurt

Professorenwijk, Burgemeesterswijk en de Rijndijkbuurt

Wonen op toplocatie, aan de rand van de binnenstad

De Professorenwijk, Burgemeesterswijk en de Rijndijkbuurt staan in de landelijke top 10 van geliefde wijken waar het heerlijk wonen is. En terecht. In deze wijken bevinden zich, met name, stijlvolle jaren ’30 woningen waarin u zich al snel thuis zult voelen en waar het voor opgroeiende kinderen heerlijk toeven is.

Sport en scholen

De wijk ligt ten zuiden van de binnenstad van Leiden en kent veel jaren ‘30 woningen en enkele van rond 1910. Op 5 minuten fietsen of 10 minuten lopen bent u in het bruisende centrum van Leiden. In de directe omgeving liggen hoog aangeschreven scholen zoals de Lorentzschool, St. Josephschool, het Stedelijk Gymnasium en het Bonaventura College. Hockeyclub Roomburg, Tennisclub Roomburg en korfbalvereniging Sporting Trigon staan garant voor sportieve en sociale contacten in de wijk. In de wijk bevindt zich een aantal traditionele buurtwinkels waaronder een keurslager, bakker, drogisterij, kaaswinkel en een groentewinkel. Alle gemak binnen handbereik. En via de Lammenschansweg en de Hoge Rijndijk zijn de snelwegen goed te bereiken.

Groen en actief

Kindvriendelijk, groen, rustig, fietsen, sociaal en betrokkenheid zijn kernwoorden die dit heerlijke deel van Leiden omschrijven. Luieren of spelen in het Roomburgerpark, picknicken of wandelen met de hond in Polderpark Cronesteyn aan de overkant van het Rijn-Schiekanaal of met de boot boodschappen doen op de zaterdagmarkt in de stad. Het kan allemaal vanuit de eigen ‘achtertuin’. De actieve wijkvereniging zorgt niet alleen voor de belangen van de wijkbewoners maar organiseert jaarlijks ook een groot feest met Koningsdag en in december een gezellige kerstbijeenkomst.

Toekomstige ontwikkelingen

De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van een wijk sportpark in Professorenwijk-Oost. Het idee is om een eigentijds en open sportpark te maken. Een plek die geschikt is voor sport en beweging maar ook voor activiteiten van bijvoorbeeld scholen en kinderopvang. Daarbij wordt ook gekeken naar de uitbreidingsmogelijkheden voor Hockeyclub Roomburg. De gemeente heeft daarnaast plannen om op het grasveld bij de Verdamstraat tijdelijke woonunits te plaatsen. Het is nog niet zeker of die er gaan komen.

Waarde woningen

De wijk is beschermd stadsgezicht met grotendeels jaren ‘30 huizen en ook huizen van rond 1910/1920. Zo zijn er enkele monumentale panden. De wijk is altijd zeer geliefd geweest en daarom zijn de huizenprijzen in de crisis stabiel gebleven. Nu groeien de prijzen weer met zo’n 8-10% per jaar. De vraag is groter dan het aanbod waardoor de meeste huizen op dit moment boven de vraagprijs worden verkocht. In de jaren ’30 werd er veel aandacht besteed aan het gebruik van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Er was veel oog voor detail en in de huizen is dat terug te zien aan het fraaie houtsnijwerk, de glas-in-loodramen, en-suite deuren en solide bouw. Daar plukt u, zo’n 90 jaar later, nog de vruchten van! Via buurtapp Nextdoor, dat actief wordt gebruikt, vinden vele baasjes weer hun kat, wordt er ‘gekookt voor de buurt’, wordt er gewaarschuwd voor ‘niet pluis-situaties’ en wisselen vele items van eigenaar. Lees meer...

Uw makelaar voor de Professorenwijk e.a. 

Gijs de Kok is onze gespecialiseerde makelaar voor de Professorenwijk, Burgemeesterswijk en de Rijndijkbuurt. Gijs: “De stijlvolle jaren ’30 woningen en de ruim opgezette buurt maken de Professorenwijk een wijk van stand. Ik maak het vaak mee dat mensen tijdens bezichtigingen op slag verliefd worden op de buurt.” Maak kennis met Gijs de Kok, wijkmakelaar voor de Professorenwijk, Burgemeesterswijk en de Rijndijkbuurt.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Professorenwijk, Burgemeesterwijk of de Rijndijkbuurt? Maak dan een afspraak met onze makelaar Gijs de Kok. Bel of WhatsApp 06 30034949 of e-mail naar gijsdekok@remax.nl

Naar boven