Hoge Mors en Lage Mors

Hoge Mors en Lage Mors

Groen en ruim wonen, dichtbij het centrum

Woningen in de Hoge Mors en de Lage Mors zijn veelal gebouwd in de jaren ’30. De hoge kwaliteit van de bouw en de groene omgeving maken de buurt zeer populair. Door de grote diversiteit in bouw is het een ideale omgeving voor starters met doorstroom plannen.

Centrale ligging

Het Morsdistrict omvat de buurten Hoge Mors, Lage Mors en de Transvaalbuurt. Het vormt samen met de Stevenshof en de Leeuwenhoek/Pesthuiswijk waaronder het Leiden Bio Science Park en het LUMC-terrein, het Stadsdeel West. Het gebied wordt omsloten door de snelweg A44 in het westen en de Plesmanlaan in het noorden. Vanaf de Morsweg rijdt u binnen 5 minuten met de fiets de stad in. Ook het Centraal Station Leiden ligt op 5 minuten fietsen. 

Groene, kindvriendelijke buurt

In de Lage Mors ligt het ruim opgezette Park Kweeklust met veel speelgelegenheden voor kinderen. Daarnaast is er nog een dierenweide tussen de Cruquiuslaan en de Jan Luykenlaan te vinden. In de Hoge Mors wordt druk gewerkt aan het Morspark. Ook kunt u heerlijk wandelen langs de Hoge Mors op wandelroute ‘’De Morslint’’. Het is een kindvriendelijke buurt met veel basisscholen. Ook zijn er veel sportverenigingen voor onder andere voetbal, schaatsen, roeien en tafeltennis.

Dichtbij het centrum

Vanaf de Morsweg rijdt u binnen 5 minuten met de fiets, langs de oude Morspoort, de stad in. Ook het Centraal Station Leiden ligt op 5 minuten fietsen. 

Waarde woningen

De huizenprijzen zijn hier in de crisis wat gezakt, maar stijgen nu in prijs en snelheid van verkoop. De kans op een snelle verkoop tegen een maximale prijs is hier dan ook erg groot. De wijken worden steeds populairder door de ligging ten opzichte van scholen, groenvoorzieningen en het centrum. Ook de bouwstijl van de woningen in de Lage Mors (jaren ‘30) heeft hier een groot aandeel in. In de Hoge Mors vindt u verschillende bouwstijlen en bouwjaren. Hier heeft u bijvoorbeeld de Opaalstraat (jaren ‘60), de Rozenkwartsstraat (circa 2013) en de Hoge Morsweg (jaren ‘30). Lees meer...

Doorstroommogelijkheden

Vanuit een appartement (Diamantplein, Opaalstraat, Tesselschadestraat, Jan Luykenlaan, Cruquiuslaan) kunt u makkelijk doorstromen naar een eengezinswoning (Roemer Visscherstraat, Brederostraat, Carneoolstraat, Koraalstraat). In het algemeen zijn de wat duurdere woningen op de Vondellaan en de Hoge Morsweg te vinden.

Uw makelaar voor de Hoge en Lage Mors

Cesar van Vliet is onze gespecialiseerde makelaar voor de Hoge en Lage Mors. Cesar: “De Hoge en Lage Mors is een unieke buurt voor een rustig gezinsleventje in de nabijheid van de stad. Kinderen kunnen er optimaal spelen. Basisscholen zijn er op loopafstand. En je kunt er sporten in de directe omgeving.” Maak kennis met Cesar van Vliet, wijkmakelaar voor de Hoge en Lage Mors in Leiden.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Hoge Mors of Lage Mors? Maak dan een afspraak met onze makelaar Cesar van Vliet. Bel of WhatsApp 06 40 94 00 49 of e-mail naar cesarvanvliet@remax.nl

Naar boven