Het Waardeiland

Het Waardeiland

Stijlvol wonen aan het water

Het Waardeiland ligt tussen het Rijn- en Schiekanaal, de Oude Rijn en de Nieuwe Rijn. De woonwijk op het eiland is begin jaren ’70 ontworpen door de Amerikaanse architecten Fisher, Friedman en Geering naar een Californisch model met veel groen en recreatiemogelijkheden.

Geschiedenis

Het Waardeiland ontstond in 1919 toen het Rijn-Schiekanaal door De Waard werd gegraven en een directe verbinding ontstond met rivier de Zijl en de Kagerplassen. De industrie op het eiland maakte plaats voor woningen in het hoge segment. Om zoveel mogelijk huizen aan het water te kunnen bouwen werd het eiland verdeeld in verschillende kleine eilanden. Deze werden verbonden met een hoofdweg die aansloot op de Hoge Rijndijk. Omdat er alleen doodlopende straten zijn, is er geen doorgaand verkeer. Dat maakt de buurt rustig en kindvriendelijk.

Ligging Waardeiland

De verbindingswegen naar de snelweg A4 zijn snel te bereiken waardoor u binnen 40 minuten in alle grote steden, zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht kunt zijn. Dankzij de centrale ligging bent u ook nog eens binnen 20 minuten rijden in het bos of aan het strand. Binnen 10 minuten fietsen bent u in het levendige centrum van Leiden.

Waarde woningen

De huizen op het Waardeiland zijn altijd zeer waardevast gebleken. Bij een goede economie stijgen de huizen gemiddeld harder en bij een crisis dalen de prijzen minder hard dan de rest van de regio. De verwachting is dat dit ook in de toekomst zo zal blijven. Lees meer...

Uw makelaar voor het Waardeiland 

André Bunnig is onze gespecialiseerde makelaar voor het Waardeiland. André: “Wat ik het meest bijzonder vind aan het Waardeiland is die oase van rust aan de rand van het centrum. De eilandjes, het groen en het vele water maken de omgeving heel divers. En vanuit je huis ben je met een sloep zo in de Leidse grachten of op de Kagerplassen.” Maak kennis met André Bunnig, wijkmakelaar voor het Waardeiland in Leiden.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen op het Waardeiland? Maak dan een afspraak met onze makelaar André Bunnig. Bel of WhatsApp 06 - 21 21 54 00 of e-mail naar andrebunnig@remax.nl

Naar boven