Expertise: aankoop en verkoop jaren '30 woningen

Scroll naar inhoud
Expertise: aankoop en verkoop jaren '30 woningen

Sfeervolle uitstraling met typische aandachtspunten

Voor de aankoop en verkoop van jaren '30 woningen in Leiden heb je extra kennis nodig. Behalve de sfeervolle uitstraling en degelijke bouw zijn er namelijk bepaalde aandachtspunten die een leek snel over het hoofd ziet. Onze makelaars weten alles over jaren '30 woningen en delen hun expertise graag met u.

Karakteristieke details

Leiden staat bekend om z’n jaren '30 woningen. Die vind je vooral in de Professoren- en Burgemeesterswijk, de Vogelwijk, Raadsherenbuurt, de Kooi, Lage Mors en de Waard. Ook in de gemeenten rondom Leiden zijn veel jaren '30 woningen, met name in Oegstgeest, Zoeterwoude, Leiderdorp en Voorschoten. Het zijn sfeervolle en karakteristieke woningen, met originele jaren dertig details zoals hoge plafonds, glas in lood ramen, kamer-en-suite deuren, granito vloeren, openslaande deuren, ornamenten plafonds, marmeren schouwen, vestibule en erker.

Veel belangstelling

Jaren '30 woningen zijn zeer populaire woningen in Leiden. Voor een verkoper betekent dat vaak een goede verkoopprijs en een mooie winst ten opzichte van de oorspronkelijke koopprijs. Belangrijk is hierbij om de woning prijstechnisch goed in de markt te zetten. Want je krijgt er veel belangstelling voor en goede biedingen. Dat betekent ook dat je goed voorbereid moet zijn als je een jaren '30 woning wilt kopen. Er zijn namelijk veel kapers op de kust waardoor veel mensen een aankoopmakelaar in de arm nemen om een betere kans te maken. Daarnaast is het belangrijk om de bouwtechnische staat te checken en te weten welke onderhoudskosten je op directe en langere termijn kan verwachten.

Aandachtspunten jaren '30 woning

Jaren dertig woningen zijn een goede en waardevaste investering. In de crisistijd zijn deze woningen in Leiden ook nauwelijks in waarde gezakt. Je moet er wel wat meer voor uitgeven maar op termijn is deze extra investering beslist de moeite waard. Hieronder enkele veel voorkomende aandachtspunten voor jaren '30 woningen. Voor een compleet beeld kunt u altijd een afspraak maken voor een jaren '30 adviesgesprek. 

Punt 1 - Controleer ventilatiesleuven

Jaren dertig woningen hebben een houten balken funderingsvloer in de woonkamer. Het is belangrijk dat de kruipruimte daarom goed wordt geventileerd waardoor er geen vocht kan blijven staan. Je kunt dat controleren door de ventilatiesleuven te checken aan de voor- en achterzijde van de woning. Als deze zijn dichtgesmeerd moet je extra opletten en een vloerinspectie laten doen.

Punt 2 - Riolering toe aan vernieuwing?

Veel huizen uit de jaren '30 hebben nog een originele riolering. Deze kunnen op een gegeven moment problemen gaan geven. Mocht er nog een originele riolering zijn en je gaat een nieuwe parketvloer leggen, dan adviseer ik altijd om gelijk de riolering te vernieuwen.

Punt 3 - Het huis verduurzamen

Het energiezuinig maken van een jaren dertig woning brengt ook wat meer werk met zich mee. In die tijd hadden ze nog geen dubbel glas, dak-, gevel- en vloerisolatie. Het is belangrijk om je goed te laten informeren over het isoleren want de woning moet niet helemaal dichtgestopt worden. Meer isoleren betekent namelijk ook dat je meer moet ventileren.

Maak een afspraak

Meer weten over jaren '30 woningen? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden voor aankoop en verkoop van jaren '30 woningen.

Naar boven