De Pieterswijk

De Pieterswijk

Wonen in het middeleeuwse hart van Leiden

De Pieterswijk is een sfeervolle, monumentale buurt vol leuke winkeltjes en kroegjes in smalle straatjes. Het heeft een middeleeuws karakter door z’n talloze monumenten. 

Direct in de buurt

Op loopafstand vindt u diverse musea en gezellige terrassen aan de Nieuwe Rijn. Voor muziek vindt u de Stadsgehoorzaal en de Leidse Schouwburg in de directe omgeving. U kunt er boodschappen doen bij biologische winkels, goede bakkers, traiteurs en op de markt.

Achtergrond 

Dankzij historici en archeologische opgravingen weten we dat de Pieterswijk deel uitmaakte van een nederzetting op de hoogte van de Breestraat. Daarmee is de Pieterswijk een van de oudste stukjes van Leiden. De sfeer van een middeleeuwse stad is zorgvuldig in stand gehouden. Met de schitterende Pieterskerk als centraal pronkstuk. Niet voor niets gaan de huizen er tegen maximale prijzen van de hand. 

Waarde woningen

In de Pieterswijk wonen 2.680 mensen in 2.090 huishoudens. Er wonen in deze buurt vooral veel inwoners in de leeftijdsgroep van 15 t/m 24 jaar en vooral eenpersoonshuishoudens. De gemiddelde woningprijs van een woning in Pieterswijk is EUR 678.214. Vergeleken met de gemiddelde prijs in Nederland is dat hoog, vergeleken met de andere buurten binnen 10km is dat boven het gemiddelde. Lees meer…

Uw makelaar voor de Pieterswijk 

Koen Baltussen is onze gespecialiseerde makelaar voor de Pieterswijk. Koen: “Vooral ’s avonds heeft de Pieterswijk een heel bijzonder sfeer. De Pieterskerk is dan volop uitgelicht en geeft de hele buurt iets majestueus. Dat straalt letterlijk en figuurlijk af op de monumentale woningen eromheen.“ Maak kennis met Koen Baltussen, wijkmakelaar voor de Pieterswijk in Leiden.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Pieterswijk? Maak dan een afspraak met onze makelaar Koen Baltussen. Bel of WhatsApp 06 50515546 of e-mail naar koenbaltussen@remax.nl

Naar boven