De Tuinstadwijk

Scroll naar inhoud
De Tuinstadwijk

Voor starters en stadsmensen

De woonwijk Tuinstadwijk ligt op loopafstand van het centrum van Leiden. Een typische starterswijk met actieve bewoners en bedrijven. Dynamisch en centraal gelegen.

Ligging nabij centrum

Tuinstadwijk wordt gescheiden door de Herenstraat en begrensd door de Schelpenkade en de Lammerschansweg. In de buurt zijn verschillende parken, sportvereniging en basis- en middelbare scholen. De actieve ‘Wijklab’ brengt ideeën van bewoners en ondernemers bij elkaar om kansen in de buurt optimaal te benutten. In de Herenstraat vindt u veel buurtwinkels zoals een bakker, groenteboer, reisbureau, restaurants, viswinkel, en een fietsenwinkel. Voor kinderen is er de Speeltuinvereniging Zuiderkwartier.

Beschermd stadsgezicht

De huizen in Tuinstadwijk werden tussen 1900 en 1940 gebouwd. Inmiddels is de wijk uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht met huizen in alle prijsklassen. U woont er op loopafstand van de Leidse binnenstad, station Lammerschans, de Doezastraat en de Herenstraat.

Waarde woningen

In Tuinstadwijk wonen 3.615 mensen, in 1.880 huishoudens. Er wonen in deze buurt vooral veel inwoners in de leeftijdsgroep van 25 t/m 44 jaar en eenpersoonshuishoudens. De huizen bestaan vooral uit het type tussenwoning, eengezinswoning, hoekwoning, bovenwoning en herenhuis. De gemiddelde woningprijs (vraagprijs) van een woning in Tuinstadwijk is EUR 349.043. Lees meer …


 

Naar boven