Vreewijk

Scroll naar inhoud
Vreewijk

Sfeervol wonen bij het hart van Leiden

De woonwijk Vreewijk is een wijk buiten de singels, aan de zuidzijde van de binnenstad van Leiden. Het is een sfeervolle wijk met veel karakter en diversiteit in bouwstijlen. 

Beschermd stadsgezicht

Vreewijk dateert uit de 19e eeuw en was de eerste uitbreiding van Leiden buiten de singels. Het wordt begrensd door het  spoor, het Noordeinde, de Witte Singel en de Jan van Goyenkade. Het oorspronkelijke wijkje hield op bij de Gerrit Doustraat. Sinds circa 1980 behoort ook het gedeelte tot en met de Rijn- en Schiekade en het Noordeindeplein tot de wijk. Inmiddels is Vreewijk uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht. Lees meer…

Grote diversiteit

De woningen langs de Witte Singel hebben een gemengd karakter met woonhuizen en  kantoren. Aan de Rijn- en Schiekade liggen voornamelijk woonhuizen. In het zuidelijke deel liggen vooral eengezinswoningen en meergezinswoningen. Het noordelijke deel bestaat veelal uit universiteitsbebouwing. De diversiteit in de wijk is groot, er zijn bijna geen gelijke huizen. De verschillende kleuren, gevelstenen, bouwhoogten en ligging aan het water geven de wijk veel sfeer. Er is ook veel groen en ruimte voor spelen en ontspanning.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Vreewijk ? Neem dan contact op met ons makelaarskantoor in Leiden

Naar boven