Huis verkopen of kopen met de ‘virtuele makelaar’

Door op 2 April 2020

Ondanks alle coronamaatregelen, is er toch nog een hoop mogelijk om uw huis te verkopen of een nieuw huis te kopen. De fysieke bezichtigingen nemen weliswaar af maar met de techniek van vandaag kunnen we onze klanten ook op afstand bedienen. RE/MAX makelaar Joost Haman legt uit hoe we een omslag hebben gemaakt naar de ‘virtuele makelaar’. 

Rente laag historisch laag

Joost: “Het is even wennen en het vereist ook een zekere omslag van ons. Het mooie van ons vak zit ‘m juist in het fysieke. Mensen ‘voelen’ een huis en raken daar oprecht enthousiast over. Maar nood breekt wet dus hebben we gekeken wat dan nog wel kan. Want de huizenmark in de Leidse regio is nog volop in beweging ook al haken oriënterende kopers af vanwege het coronavirus en de economische gevolgen daarvan. Serieuze kopers daarentegen gaan nog gewoon door, waarschijnlijk omdat de rente historisch nog steeds laag is.”

Virtueel aankopen

“Om een mouw te passen aan de nieuwe situatie hebben we onze aankoopdienst uitgebreid met een bezichtiging op afstand. De makelaar gaat dan met zijn mobiele telefoon door het huis en toont via beeldbellen – zoals Facetime en WhatsApp – belangrijke zaken van het huis en geeft advies. Hij neemt je mee door de woning terwijl je alles vanaf je eigen bank goed kunt zien. Ondertussen kun je vragen stellen en bepaalde delen nader bekijken.” Uiteraard neemt de makelaar tijdens de bezichtiging alle coronagerelateerde voorzorgmaatregelen in acht. De afwikkeling van de koop verloopt op afstand. We onderhandelen telefonisch en de koopovereenkomst kunt u digitaal ondertekenen. Virtueel verkopen 

Ook de verkoop van huizen in Leiden kunnen we nu op afstand begeleiden. Joost: “Daarvoor hebben we in eerste instantie onze Gratis Virtuele Waardebepaling. In dit geval is het precies andersom. De makelaar komt niet langs maar laat de verkoper zelf essentiële delen van het huis via beeldbellen tonen, onder begeleiding van onze makelaar. Zo krijgt hij een goed beeld van de woning en kan hij binnen korte tijd een eerste indruk van de vraagprijs geven.” Tijdens het verkoopproces telefoneren we over de onderhandelingen en kunt u de koopovereenkomst digitaal ondertekenen.

Onze coronavoorschriften

  • Het proces van bieden en afwikkeling doen we op afstand
  • Het ondertekenen van de koopovereenkomst gebeurt digitaal. 
  • Maximaal 3 man/vrouw per bezichtiging inclusief de makelaar zelf
  • Wij doen geen bezichtigingen als kandidaat kopers:
  • De afgelopen twee weken contact hebben gehad met een iemand die aan het coronavirus lijdt
  • We schudden geen handen en blijven op gepaste afstand van 1,5 meter
  • We raken niet onnodig veel zaken (zoals deurklinken) aan tijdens de bezichtiging
  • Wij organiseren geen ‘Open Huis’ evenementen
  • Wij plannen bezichtigingen ruimer in waardoor belangstellenden elkaar niet tegenkomen

Ook voor verhuur

Onze virtuele mogelijkheden zetten we ook in voor de verhuur van uw woning in Leiden. Neem contact op voor al onze coronamaatregelen op het gebied van huur en verhuur.

Lees ook: 

Hoe gaan wij met het coronavirus om?
Alle blogs van onze makelaars

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het virtueel verkopen of kopen van een huis? Maak een afspraak met onze makelaar Joost Haman. Bel, WhatsApp 06 14 193 440 of e-mail naar vincentjoost@remax.nl

Naar boven