Komt u in aanmerking voor teruggave energiebelasting?

Door op 15 Juni 2023

Verhuurders van woningen komen in steeds zwaarder weer terecht. Het nieuwe belastingplan zet de inkomsten behoorlijk onder druk terwijl de kosten voor onderhoud de pan uit rijzen. Toch is er een lichtpuntje. U kunt als verhuurder in aanmerking komen voor teruggave van energiebelasting. Dat kan aardig schelen. Onze broker/owner Vincent de Vos legt uit wat daarbij komt kijken en hoe we u kunnen helpen met onze nieuwe dienst.

Energiebelasting is een heffing op het verbruik van elektriciteit en gas. Het is bedoeld om energiebesparing en duurzame energieproductie te stimuleren. Als verhuurder is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze belasting, omdat het een impact kan hebben op kosten en investeringen in duurzame energie.

Criteria teruggave

Vincent: "Er zijn verschillende situaties waarin u in aanmerking kunt komen voor een teruggave van energiebelasting. Voor verhuurders geldt dat u zelf de contractant moet zijn van het energiecontract en dat meer dan één van uw verhuurde woningen aangesloten is op uw elektriciteit- en gasmeters. Bijvoorbeeld bij meerdere appartementen in één pand, verhuurd inclusief (voorschot) gas en elektra. Er zijn ook bijzondere situaties en mogelijkheden voor extra teruggave, zoals bij gesplitste panden, Verenigingen van Eigenaren en vastgoed- of beheermaatschappijen."

Bewijsstukken verzamelen

"Als u denkt dat u in aanmerking komt voor een teruggave, dan moet u de nodige documentatie en bewijsstukken verzamelen. Dit zijn onder andere facturen, verbruiksgegevens en certificaten die aantonen dat u aan de voorwaarden voldoet. Vervolgens moet u een aanvraag indienen bij de Belastingdienst, die uw aanvraag zal beoordelen en u zal informeren over de uitkomst. Dat kan best een lastig traject zijn."

Wij regelen de teruggave

“Het terugvragen kunt u uiteraard zelf doen. Maar u kunt ook gebruik maken van onze nieuwe service Teruggave Energiebelasting Verhuurders. Op basis van no cure no pay beoordelen wij de teruggave en nemen wij het hele traject uit handen. De teruggave kan tot 5 jaar terug worden aangevraagd en de hoogte hangt af van het aantal woningen achter één aansluiting. U betaalt alleen een fee van 15% als we succesvol een teruggave voor u regelen.”

Meld u aan

Verhuurt u onroerend goed en bent u geïnteresseerd in teruggave van energiebelasting? Meld u aan voor Teruggave Energiebelasting Verhuurders. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om uw situatie te bespreken.

Lees ook:
‘Nieuw belastingplan halveert huuraanbod in vrije sector’
Laat uw huis taxeren door onze verhuurexperts
Wat kost het verhuren van uw huis in Leiden en omstreken?
Hoogste rendement door grondige kennis van de Leidse verhuurmarkt
Alle blogs van onze makelaars

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het verhuren van uw woning of het beheer van uw beleggingspanden? Neem contact op met onze broker/owner Vincent de Vos. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel of email naar: 
071-516 23 75
vincentdevos@remax.nl

Naar boven