Tim’s Top 6 Tips verkoop woning

Door op 9 December 2019

Dit kunt u zelf doen om uw huis optimaal te presenteren

Als u eenmaal besloten heeft om uw huis te verkopen, wilt u de verkoop ook zo snel en zo goed mogelijk geregeld hebben. Uw makelaar zorgt daarbij voor maximaal bereik en zoveel mogelijk bezichtigingen. Wat kunt u zelf doen? Onze makelaar Tim van Delft geeft zijn 6 tips om uw huis optimaal in de schijnwerpers te zetten.

Tim: ”Bij de verkoop van een woning komt veel kijken. De meeste taken nemen wij uiteraard voor onze rekening maar er is ook altijd een wisselwerking tussen makelaar en verkopende partij. Er zijn namelijk ook een hoop zaken die je zelf kunt doen om je woning optimaal te presenteren. Tijdens het verkoopadviesgesprek geven we tips over welke punten er in- en om de woning kunnen worden aangepakt om alles zo strak mogelijk te krijgen voor de verkoop. Vaak zijn het net even van die dingetjes die je snel over het hoofd ziet maar waar de kandidaat-koper letterlijk en figuurlijk over kan struikelen.”

Tim’s Top 6 Presentatietips

Dit zijn de eerste winsten die je volgens makelaar Tim van Delft kunt pakken om je woning optimaal te presenteren. Maak een afspraak voor een verkoopadviesgesprek voor alle tips of download onze Checklist Verkoop Woning.

1 - Algemeen

Berg losse spullen zoals afstandsbedieningen, post, tijdschriften, kleding en speelgoed op. Zorg dat er niet teveel jassen of kledingstukken aan kapstokken hangen, houd maximaal 2 stuks aan. Een fris geurtje doet ook wonderen. Koop eventueel vers, kleurrijk fruit en/of bloemen voor een huiselijke sfeer.

2 - Woonkamer

Zet de televisie en andere beeldschermen (van computers) uit haal en losse kabels uit het zicht. Verwijder post, tijdschriften en dergelijke van tafels. Verwijder dekentjes van stoelen en banken. Ruim speelgoed op en bewaar deze eventueel in afgesloten boxen.

3 - Keuken

Haal het aanrecht zoveel mogelijk leeg en zorg dat er niet teveel apparatuur staat. Zorg dat de kranen, kookplaat, het werkblad en apparatuur goed schoon zijn. Verwijder vaatdoek, handdoek, theedoek, afwasborstels, zeeppompjes en andere accessoires.

4 - Slaapkamers

Zorg voor schone, opgeruimde slaapkamers die niet te vol staan. Maak het bed netjes op met een neutraal dekbedovertrek. Bij kinderkamers: speelgoed, babybadjes en posters graag tijdelijk weghalen.

5 - Badkamer en toilet

Haal tandpasta, douchegel, shampoo flessen, borstels en tandenborstels uit het zicht. Haal badjassen, prullenbakjes, wasmanden en een badmat uit het zicht. Zorg voor schone handdoeken.

6 - Exterieur

Geen fietsen, containers of vuilniszakken voor de woning of tegen de gevel plaatsen. Veeg de stoep, haal onkruid weg, maai het gras en snoei de tuin indien nodig. Haal tuingereedschap, wasmolens, vuilnisbakken en tuinslangen uit het zicht.

Maak een afspraak

Meer? Download onze Checklist Verkoop Woning voor alle tips & tricks. Of maak een afspraak voor een verkoopadviesgesprek. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over de optimale verkoop van woning in Leiden.

Naar boven