Gijs de Kok in Financieel Dagblad

Door op 5 November 2021

Jaren ‘30 woningen onverminderd populair 

Waarom zijn we zo dol op huizen uit de jaren ‘30? Het Financieel Dagblad interviewde onlangs makelaar Gijs de Kok, onze jaren ‘30 woningen expert over de magie van deze woningen. De liefde voor deze bouwstijl gaat zover dan kopers bereid zijn om er aanzienlijk meer voor te betalen. Gijs de Kok legt uit waarom.Huizen met karakter

Gijs de Kok in het Financieel Dagblad: “Veel mensen houden van de sfeer die de karakteristieke details met zich meebrengen”, zegt RE/MAX- makelaar Gijs de Kok, die gespecialiseerd is in de verkoop van jarendertighuizen in Leiden. “Denk aan een erker, een schouw, heel hoge plafonds, granito vloeren en trappenhuizen vol houtsnijwerk. Huizen uit bijvoorbeeld de jaren zeventig zijn veel meer rechttoe rechtaan. In die periode timmerden mensen zelfs platen tegen paneeldeuren, omdat ze alles glad wilden hebben, en verlaagden ze plafonds. Bij een jarenzeventighuis krijg je meer vierkante meters voor je geld, maar je hebt niet het karakter van een jarendertighuis.”

Solide gebouwd

“Sfeer maakt een huis natuurlijk prettig om in te wonen, maar niet alleen uiterlijkheden maken jarendertighuizen zo geliefd. Ze zijn ook solide gebouwd”, zegt De Kok. “De houten vloerconstructie van huizen uit die tijd bestaat bijvoorbeeld vaak uit meer balken dan die van huizen die later zijn gebouwd. Arbeid en materiaal waren destijds goedkoop. Bovendien was er de tijd om ambachtelijk en met oog voor detail te bouwen.”

Jaren ‘30 woningen geven veel sfeer en stijl aan uw leven. Overweegt u een jaren ‘30 woning te kopen? Neem dan eens contact op met makelaar Gijs de Kok voor een vrijblijvend gesprek. Hij kan u alles vertellen over de voordelen en aandachtspunten van deze populaire woningen.

Lees ook:
Huis kopen: vergroot je kans op een jaren ’30 woning
Jaren '30 woning: Sfeervolle uitstraling met typische aandachtspunten
Alle blogs van onze makelaars

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het kopen van een huis in Leiden? Maak een afspraak met onze Makelaar Gijs de Kok. Bel of WhatsApp 06-30034949 of e-mail naar gijsdekok@remax.nl

Naar boven