Een huis verkopen begint met goed presenteren

Door op 26 Maart 2021

5 tips voor de ideale bezichtiging

In deze tijd lijken woningen zichzelf te verkopen, maar een juiste presentatie blijft belangrijk. Daarmee kunt u de maximale verkoopprijs halen en kan het traject stukken sneller verlopen. Onze makelaar José Faber geeft 5 tips voor een perfecte eerste indruk tijdens de bezichtiging van uw woning.

Het is zover, u wilt uw huis verkopen en de bezichtigingen vinden bijna plaats. Dit is hét moment waarop kijkers een concretere mening gaan vormen over hun eventuele toekomstige thuis. Spannend! En natuurlijk belangrijk. De eerste indruk telt en daarom is het van belang dat uw huis – net als bij de fotoreportage – goed gepresenteerd wordt. Om te zorgen dat uw woning er op en top uitziet én opvalt, hebben wij vijf tips op een rijtje gezet om u te helpen met de voorbereidingen van de bezichtigingen. Alles afgevinkt? Dan is uw werk gedaan en zorgen wij voor een goed verloop tijdens de bezichtigingen en maken wij de kijkers nóg enthousiaster.

Tip 1 - Zorg voor een opgeruimd huis

José: "Een van de belangrijkste punten van onze tips voor bezichtigingen: zorg dat uw woning schoon en opgeruimd is! Tref voor de bezichtigingen de laatste voorbereidingen door te stofzuigen en te stoffen. Berg kostbare spullen op en haal, indien u dit zelf graag wilt, persoonlijke items zoals foto’s weg. Ruim de keuken op door afwas in de vaatwasser te stoppen en vaatdoekjes van het aanrecht te halen. Ook strak opgemaakte bedden met extra kussentjes of een kleed zorgen voor een nette, opgeruimde uitstraling. Een bos bloemen geeft extra sfeer!"

Tip 2 - Te koop bord opgehangen? Sleutel aanwezig?

"Op het moment dat de woning online gaat, mag ons ‘te koop’ bord ophangen worden. Wij hangen deze op een zichtbare plek, zodat zoveel mogelijk potentiële kopers het bord zien. Een ander belangrijk punt is dat wij de huissleutels ontvangen. Zo staan we niet voor een dichte deur als we met de bezichtigingen beginnen. In overleg met u maken we een afspraak over de sleutels. U kunt de sleutels bij ons op kantoor langsbrengen, een van onze collega’s kan de sleutels bij u thuis ophalen of de makelaar neemt de sleutel van u aan voordat de eerste bezichtiging start. Heeft u een externe berging? Ook hiervan ontvangen we graag een sleutel zodat we de berging ook aan de kijkers kunnen tonen. Mocht u hier maar een beperkt aantal sleutels van hebben, dan kunt u deze sleutel ook achterlaten in de woning."

Tip 3 - Voeg extra sfeer toe

"Een beetje extra sfeer toevoegen is nooit mis. Met een aantal mooie finishing touches maakt u de woning extra sfeervol. Een mooie, verse bos bloemen fleurt uw woonkamer helemaal op en geeft een lekkere geur. Met een muziekje op de achtergrond is de sfeer zo gezet. Bezichtigingen in de winterse namiddag of avond? Enkele kaarsen zorgen voor extra licht en een gezellige, knusse ambiance. Onze makelaar zorgt er natuurlijk voor dat hij of zij ruim op tijd voor de bezichtigingen aanwezig is voor een laatste check van het huis."

Tip 4 - Zet wat lekkers klaar voor de kijkers

"Hoe zorgt u voor een extra warm welkom voor de kijkers? Het is altijd goed om wat lekkers klaar te zetten. Dat maakt niet alleen de sfeer leuker, maar zegt ook iets over u als huidige bewoner: u laat uw gasten zich thuis voelen. Zoete lekkernijen die gemakkelijk te eten zijn, zoals kleine koeken of chocolaatjes, zijn erg geschikt. Ook hartige hapjes doen het goed, vooral in de middag. Qua drinken kunt u het heel simpel houden: zet bijvoorbeeld een karaf water met munt of citroen of diverse kleine blikjes fris neer. Een échte klassieker: de geur van verse appeltaart. Dat kan toch niemand weerstaan?"

Tip 5 - Opvang voor huisdieren

"Heeft u huisdieren? Om het gemak van de kijkers en de rust van uw huisdier te verzekeren, is het handig om opvang voor uw huisdier(en) te regelen tijdens de bezichtigingen. Wellicht dat een van uw buren, uw familie of vrienden u wel uit de brand willen helpen. Zo kunnen kijkers rustig een rondje lopen door uw woning en heeft uw huisdier niet de onnodige stress van vreemde mensen over de vloer. Let daarbij extra op eventuele haren van uw trouwe viervoeters en zet – indien mogelijk – de kattenbak op een beschutte plek of buiten. Extra fris!"

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden om uw woning zo gunstig mogelijk te presenteren. Samen met uw verkoopmakelaar komt u tot de beste presentatie voor uw woning aan de hand van ons verkoopplan.

Lees ook:
Ons verkoopplan. In 7 stappen verkopen wij uw huis
Gratis waardebepaling. Ons advies voor de juiste vraagprijs
Laat uw woning taxeren door onze erkende taxateurs
Alle blogs van onze makelaars

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het verkopen van een woning in Leiden en omstreken? Maak een afspraak met onze makelaar José Faber. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze verkoopbemiddeling. Bel of WhatsApp 06-51051825 of e-mail naar josefaber@remax.nl

Naar boven