Huis verkopen, toch nog een goed moment

Door op 16 April 2020

Misschien niet het eerste waar u aan denkt tijdens de intelligente lockdown. U bent waarschijnlijk al blij dat u een dak boven uw hoofd heeft. Maar het kan nog steeds. Ondanks de huidige situatie is het toch nog een goed moment om uw huis te verkopen. Onze makelaar Cesar van Vliet over nieuwe kansen in de huidige woningmarkt.

Serieuze kopers

Cesar “We zien dat het aanbod van te koop staande woningen groter wordt. Er zijn minder bezichtigers. Maar de bezichtigers die er zijn, zijn wel serieuze kopers. Dat maakt het stukken overzichtelijker. Daarnaast bestaat onze doelgroep voor zo’n 20% uit expats die onder andere voor werk naar Leiden komen. Dit is een groep die nog steeds actief is op de markt en vooral op RE/MAX Global of onze eigen Engelse website naar een nieuwe woning in Leiden zoekt. Wij zijn een internationaal bedrijf met een internationale website. Deze werkt voor expats een stuk makkelijker dan Funda en vergroot ons bereik onder kandidaat-kopers.”

Goed moment om te kopen

“Het zou kunnen dat de woningprijzen iets dalen als de rente verder stijgt. Dus is dit een goed moment om je huis te verkopen. Want zodra de rente stijgt gaan de maandlasten omhoog en bij een hogere rente neemt ook de leencapaciteit af waardoor kopers minder kunnen lenen. Daarnaast zijn er ondanks de coronacrisis en de intelligente lockdown nog genoeg branches waarin mensen baanzekerheid hebben. Dat houdt de vraag naar woningen voorlopig nog overeind.”

Actieve verkoop

Cesar: “Er is nu meer aanbod dan een maand geleden en een selecte groep kopers. Dat betekent dat je de woning optimaal in de schijnwerper moet zetten om de maximale prijs te halen. Wij zijn altijd al actieve makelaars geweest. En omdat onze makelaars zelfstandig zijn, zijn we gewend om een tandje extra bij te zetten. En dat begint bij de presentatie. Niet zelf met een mobieltje door het huis lopen maar een professionele fotograaf inzetten om de beste punten van het huis laten belichten.”

Begeleiding van A-Z

“Actief makelen betekent ook 24/7 service verlenen om onze opdrachtgevers altijd bij te staan voor vragen of biedingen. We laten alle bezichtigingen doorgaan om de beste prijs voor onze opdrachtgevers eruit te halen. En wij begeleiden het traject van A tot Z. Zo zijn we altijd aanwezig bij bouwkunde keuringen en taxaties. Met ons landelijk en internationaal netwerk hebben we een groot bereik. Wij hebben verschillende specialismen binnen ons bedrijf zoals taxatie, jaren ’30 woningen en monumenten specialisten. Het hele verkooptraject is daarmee in één keer verzorgd.”

Onze coronavoorschriften tijdens het bezichtigen van een woning:

  • Geen open huizen
  • Meer tijd open laten tijdens bezichtigingen
  • Niet meer dan 3 man/vrouw inclusief makelaar
  • Koopovereenkomst digitaal tekenen
  • 1,5 meter afstand
  • Niet teveel spullen aanraken en verkopers wordt gevraagd alles na een bezichtiging weer goed schoon te maken
  • Geen bezichtiging bij klachten
  • Geen handen schudden
  • Verkoper is niet aanwezig tijdens bezichtigingen 

Lees ook:

Een huis kopen in tijden van corona
Makelaar Vraaglijn Corona & Huizenmarkt
Hoe gaan wij om met het coronavirus?
Huis verkopen of kopen met de ‘virtuele makelaar’
Alle blogs van de makelaars van Leiden
 

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het verkopen van uw huis tijdens de coronacrisis? Maak een afspraak met onze makelaar Cesar van Vliet. Tijdens een oriënterend gesprek, online of bij ons op kantoor, komt u alles te weten over onze mogelijkheden voor de aankoop van een woning. Bel of WhatsApp 06 40 94 00 49 of e-mail naar cesarvanvliet@remax.nl
 

Naar boven