Vastgoed in de nieuwe huurmarkt. Verhuren of verkopen?

Door op 29 April 2024

Door nieuwe beperkingen komen verhuurders van woningen voor een lastig dilemma te staan. Wordt het verhuren of verkopen? Volgens onze broker/owner Vincent de Vos is een gezonde verhuur beslist nog mogelijk. Een kwestie van optimaliseren en wie toch uit de Leidse huurmarkt wil stappen kan alsnog optimaal rendement halen uit de verkoop van de woning.

Kansen voor vrije sector

"De vastgoedmarkt is constant in beweging, en recente ontwikkelingen hebben veel beleggers doen twijfelen. We hebben te maken met veranderende regelgeving, toenemende belastingdruk en een hogere complexiteit van het beheer van huurwoningen. Daardoor bestaat er onder verhuurders onzekerheid over langetermijnrendementen en de vrees voor administratieve lasten. En door het nieuwe puntenstelsel kan het zomaar gebeuren dat de woning onder het huurplafond valt. De huurinkomsten nemen in de meeste gevallen dan drastisch af. Toch zijn er wel degelijk kansen. Met de juiste aanpassingen kan uw vastgoed niet alleen rendabeler worden, maar ook voldoen aan de vereisten om in de vrije sector te blijven."

Kleine aanpassingen, groot verschil

“Vaak zijn er slechts enkele kleine aanpassingen nodig om een pand geschikt te maken voor verhuur in de vrije sector. Denk hierbij aan verbeteringen op het gebied van energiezuinigheid en comfort. Deze aanpassingen helpen niet alleen om aan de wettelijke eisen te voldoen, maar maken uw vastgoed ook aantrekkelijker op de huurmarkt."

Krapte op de huurmarkt

"Je kunt de huidige situatie ook zien als een kans. De trend om vastgoed te verkopen in plaats van een woning te verhuren heeft namelijk geleid tot krapte op de huurmarkt, waardoor de huurprijzen aanzienlijk zijn gestegen. We zagen in Leiden het afgelopen jaar een stijging van maar liefst 15% in de huurprijzen. Dit biedt een unieke kans voor beleggers om hun rendement te maximaliseren."

Toch verkopen?

“Ook bij verkoop bestaat de nodige onzekerheid onder verhuurders. Een veelvoorkomend misverstand bijvoorbeeld is dat alle nutsvoorzieningen gesplitst moeten worden voor de verkoop. Dit is niet altijd het geval. Zo zijn er meer specifieke zaken die bij verkoop van huurpanden komen kijken. Wij kunnen daarin adviseren en begeleiden om het maximale resultaat te halen uit het verkoopproces. Er is vaak meer mogelijk dan verkopers denken.”

Potentieel benutten

"Bij verkoop of verhuur is ons doel altijd om beleggers te helpen het potentieel van hun vastgoed volledig te benutten. Door samen te werken, kunnen we ervoor zorgen dat uw vastgoed niet alleen aan de huidige wettelijke vereisten voldoet, maar ook een aantrekkelijke optie blijft voor zowel de huur- als de verkoopmarkt."

Wilt u weten hoe u het rendement op uw vastgoedinvestering kunt verhogen? Of heeft u de knoop doorgehakt en wilt u uw verhuurde woning verkopen? Maak een afspraak met onze broker/owner Vincent de Vos. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over uw kansen op de huurmarkt van Leiden en omstreken.

Lees ook:
Verhuurt u een woning? 1 juli deadline verhuurvergunning!
Kansen voor verhuurders op de Leidse huurmarkt
Regulering huurprijzen jaagt woningnood omhoog
Komt u in aanmerking voor teruggave energiebelasting?
Alle blogs van onze makelaars

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het verhuren van uw woning in Leiden en omstreken of het beheer van uw beleggingspanden? Neem contact op met onze broker/owner Vincent de Vos. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel of e-mail naar:
071-516 23 75
vincentdevos@remax.nl

Naar boven