Verkoopplannen deze zomer?

Door op 10 Juli 2020

5 redenen waarom zomer 2020 juist wel een goed moment is om uw huis te verkopen

Er bestaat veel onzekerheid over de woningmarkt de afgelopen tijd. Toch is het juist nu een goed moment om je huis te verkopen. Onze makelaar Maud Zuur vertelt over de voordelen van deze zomer voor de verkoop van uw woning.

Zo kort mogelijk

“Eén van de trucs van woningverkoop is de verkooptijd zo kort mogelijk te houden. Want hoe langer een huis te koop staat, hoe meer erover wordt getwijfeld. Mensen denken dan dat er iets mee aan de hand is. Je onderhandelingspositie wordt ook minder waardoor geïnteresseerden eerder een lagere prijs zullen bedingen. Daarom raden we klanten normaal gesproken af om tijdens de zomervakantie hun huis te koop te zetten. Veel kopers zijn dan met vakantie of hebben andere dingen aan hun hoofd. Er gebeurt dan weinig waardoor de woning langer te koop staat terwijl de bezichtigingen achterblijven. Maar dit is geen gewone zomer. Deze zomer heeft juist voordelen voor de verkoop van woningen.”

1 - Thuisblijvers

“Door de beperkte reismogelijkheden hebben veel mensen besloten om deze zomer thuis te blijven. Een ideaal moment om je te oriënteren op de woningmarkt wanneer je verhuisplannen hebt. Kopers hebben alle tijd, ze zijn in een zomerse stemming en ze krijgen een goed beeld van hoe de huizen er in de zomer uitzien.”

2 - Goed beeld

“Dat brengt ons op de gunstige mogelijkheden om je woning letterlijk in het zonnetje te zetten. Alles komt er beter uit in de zomer. De tuin staat er mooi bij, het interieur komt tot leven en je krijgt in het algemeen een goed gevoel over de woning. Onze promotiespecialisten kunnen in de zomer alles uit de kast halen om de woning optimaal uit te lichten. Een goede presentatie is immers de halve verkoop.”

3 - Lage rente

“Wat ook meespeelt is dat de rente nog steeds laag staat. In maart en april zagen we een lichte stijging maar in mei en juni is de hypotheekrente weer gestabiliseerd. Dat terwijl veel kopers bang waren voor hogere toekomstige woonlasten. Je kunt nog steeds een lage rente voor lange tijd vastzetten. En daardoor neemt het animo om te kopen ook toe.”

4 - Toenemende zoekers

“Nu de eerste schrik van de coronacrisis erop zit, durven kopers weer stappen op de woningmarkt te zetten. We merken dat aan het aantal bezichtigingen dat op dit moment fors aan het stijgen is. Naar verwachting zal dit gedurende de zomer nog wel aanhouden. Dus aan de vraagkant is weer volop leven.”

5 - Hoge huizenprijs

“Hoewel de vraag minder is blijven de prijzen van huizen hoog. Dit komt vooral door de krapte op de woningmarkt. Landelijk komen we nog zo’n 320.000 woningen tekort om aan de huidige vraag te voldoen. Die inhaalslag is voorlopig nog niet gemaakt waardoor de schaarste de huizenprijzen nog wel even hoog zal houden. Vooral wanneer je de overwaarde van je woning wilt verzilveren is dit een goed moment.”

Al met al is deze zomer een goed moment om je huis te verkopen. Heeft u verkoopplannen? Begin dan eerst met een Gratis Waardebepaling. Een van onze makelaars komt bij u thuis, inspecteert uw huis en stelt samen met u de vraagprijs vast. U krijgt dan een goed beeld van de waarde van uw woning. Daarna kunt u gebruik maken van ons verkoopplan waarmee we in 7 stappen uw woning verkopen.

Lees ook:

Huis kopen of verkopen, wat zegt de woningmarkt?
Huis verkopen, toch nog een goed moment
Huis verkopen of kopen met de ‘virtuele makelaar’
Tim’s Top 6 Tips verkoop woning
Alle blogs van onze makelaars

 

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het verkopen van uw woning tijdens deze zomer? Neem contact op met makelaar Maud Zuur. Bel of WhatsApp 06 20387818 of e-mail naar maudzuur@remax.nl
 

Naar boven